loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
TRAVLE TIDER: Bravida Norge har nok å gjøre. Oppkjøpet av Oras sender både omsetning og ordrereserve i taket. (Foto: Bravida)
TRAVLE TIDER: Bravida Norge har nok å gjøre. Oppkjøpet av Oras sender både omsetning og ordrereserve i taket. (Foto: Bravida)

Ordrereserve på nesten 3 milliarder

/ 2017-11-10 09:31:42

Bravida Norge har ved utgangen av tredje kvartal en ordrereserve på rekordhøye 2,9 milliarder svenske kroner.

Selskapet økte omsetningen med 40 prosent til 1.019 millioner svenske kroner (SEK) i tredje kvartal. Ordrereserven ved utgangen av kvartalet var på 2.895 millioner SEK, hele 77 prosent høyere enn ved samme tid i fjor. Regnskapstallene oppgis i svenske kroner fordi morselskapet er svenskeid.

Oras senker driftmarginen

Økningen i omsetning kommer hovedsakelig fra oppkjøpet av Oras som ble gjennomført 8. mai i år.

Datterselskapet har en årlig omsetning på rundt 1.200 millioner SEK, men med historiske marginutfordringer.

Bravida Norges driftsresultatet økte med 16 prosent til 58 millioner SEK, som gir en driftsmargin på 5,7, noe lavere enn på samme tid i fjor, da marginen var 6,9 prosent.

Justert for Oras var driftsmarginen 7,7 prosent.

Lavere sykefravær lønner seg

Økningen i den justerte driftsmarginen henger blant annet sammen med et lavere sykefravær:

– Det siste året har vi jobbet hardt for å få ned sykefraværet i selskapet. Det er gledelig at vi nå ser at dette arbeidet gir resultater. Fra 2016 til september i år har sykefraværet sunket fra 6,8 prosent til 5,5. Sammen med bedre planlegging, som har gitt en lavere ikke debiterbar tid, gjør nedgangen i sykefraværet at vi får benyttet ressursene våre på en bedre måte. Det øker igjen lønnsomheten. En annen årsak for bedret lønnsomhet, er at vi har klart å holde de administrative kostnadene stabilt lave, selv om omsetningen har økt betraktelig, sier administrerende direktør Tore Bakke.

Historisk høy ordrereserve

Ordreinngangen i kvartalet økte med 57 prosent til 1.180 (749) MSEK, og har bidratt til å gi en historisk høy ordrereserve.

– Vi er veldig fornøyd med både ordreinngangen og ordrereserven, da det gir oss forutsigbarhet i driften. Det gjelder spesielt større prosjekter med lengre varighet. I tillegg vokser vi på service som utgjør mer enn halvparten av vår virksomhet. Strategisk er dette et viktig satsningsområde hvor vekstmålet er 10 prosent i året, sier Bakke.

Integrasjonen av Oras fortsetter

– Oppkjøpet av Oras har så langt gått etter planen. Bravida har god erfaring med oppkjøp, noe som sikrer en god integrasjon. Så langt har vi blant annet byttet ERP-system og implementert felles innkjøpssystemer for begge selskaper, samt redusert antall ansatte i administrative stillinger. Vi ser betydelige synergier og kostnadsbesparelser på innkjøp, administrasjon og lokaler og fra implementeringen av Bravidas operative prosesser, sier Bakke.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse