loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
- Jeg er oppvokst ute i skjærgården, så dette er topp jobb for meg, synes Svend Aasvik i Comfort Kragerø (Foto: Jørn Wad)

På jobb med egen rørbåt

/ 2016-03-11 13:54:47

– Det blir nok 50-60 prosent av tiden ute i skjærgården. Men jeg er født og oppvokst der, så det blir som om jeg jobber «hjemme». Vi har mange kunder her ute, og MS Inger har allerede massevis av turer i embeds medfør.

Det er rørlegger Svend Aasvik i Comfort Kragerø som forteller dette. Bedriften har hatt båt i flere år nå, men det var først gjennom investeringen i denne farkosten at det virkelig ble fart i sakene. Nå har båten gått over 130 timer allerede, og det har blitt mange turer ut i skjærgården.

Fine turer

–Blir ikke dette skikkelig kaldt når det er vinterstid?

–Overhode ikke med denne båten. Den har et helt innebygget styrehus, som kan varmes opp. Det er ganske enkelt fine turer uansett årstid, mener Aasvik. Siden han er vokst opp i disse traktene, er han vant til langt tøffere turer, kan han betro oss. Og selv om han må innrømme at det har hendt en og annen gang at det har blitt for tøft vær når stormen har stått rett inn fra havet, er det ikke mange ganger i løpet av et år som været er utslagsgivende for om det blir båttur. Flere ganger har båten vært søkklastet med utstyr til jobber på hytter ute blant øyene, og det har også blitt mange «sjekketurer».

–Sjekking i skjærgården? Ikke vinterstid antagelig?

–Hehe, i alle fall på høstparten. Altså i god tid før frosten kommer. Det er svært mange hytte-eiere som leier oss inn til å tømme og gjøre klar sanitæranlegg før vinteren setter inn. I det hele tatt har vi mange jobber som handler om mer enn bare rene rørleggeroppdrag. Dette handler om tillit, og at vi har opparbeidet oss et forhold til kundene våre over tid. Vi har nok et enda tettere forhold til mange kunder enn man kanskje kan ha i en større by eller tradisjonell bebyggelse. Tidligere jobbet jeg mer på prosjekt hos en annen arbeidsgiver, og trivdes for så vidt med det. Likevel ble det ikke vanskelig å ta beslutningen da jeg fikk tilbud om å komme «hjem», smiler han.

Rorbot_2_nett_forweb

 

Selvstendig

–Blir det ikke ensomt å jobbe på denne måten?

–Langt i fra! Jeg virkelig stortrives med denne jobben! Det er fritt og godt, og man kan i alle fall til en viss grad, legge opp sine egne arbeidsdager. Helt annerledes enn dem som jobber på prosjekt såklart, men det er da også noe av poenget, slår han fast. Dessuten er det klart at det er en tilleggsfaktor på trivselssiden, men også når det gjelder å kunne gjøre en effektiv innsats for kunden, at han er så lokalkjent som han er.

–Hvorfor har dere satset så mye som nesten 600.000 kroner på en egen rørleggerbåt?

– Tja, det er jo mange firmabiler som koster opp mot det samme, og vi har veldig god bruk for den. Kanskje kunne vi ha fått den litt billigere med noe enklere utstyr, men for eksempel GPS og mulighet til oppvarming er jo mer HMS-tiltak enn luksus, vil jeg mene. Dette handler om å kunne gjøre en god jobb for gode kunder. For det er nemlig de som har hytter i skjærgården her ute.  Mange av dem har lagt inn avanserte anlegg, som både skal ha ettersyn og vedlikehold. Dette kan vi levere, og vi har høy kompetanse i tillegg til at vi er til stede der kundene er. Så selv om det sikkert er et fåtall av rørleggerne i Norge som har egne rørleggerbåter, er det en løsning som etterhvert framsto som ganske selvsagt for oss, smiler Aasvik.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse