loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
NY: Solar Norge er nye på markedet og måtte gjøre noe som ikke alle andre gjør. – Nettsalg i hele kartonger ble løsningen for å spare rørleggeren for tid og penger, sier Ove Randow.
NY: Solar Norge er nye på markedet og måtte gjøre noe som ikke alle andre gjør. – Nettsalg i hele kartonger ble løsningen for å spare rørleggeren for tid og penger, sier Ove Randow.

Nettsalg uten hentelager og pølsekoker

Georg Mathisen / 2017-06-22 10:26:42

– Netthandel skal spare rørleggerne for både tid og penger, sier Ove Randow i Solar Norge.

– Rørleggeren har altfor mye plunder og heft, sa innkjøpssjef Geir Nygaard i Assemblin tidligere i år.

– Heldigvis er det flere og flere som skjønner dette og ønsker å tenke nytt, kommenterer Ove Randow.

Han er prosjektleder for VVS hos Solar Norge. Den internasjonale grossisten kom inn på det norske markedet med elektro, men gikk i gang med å tilby VVS-produkter i fjor.

Planlegging

– Vi måtte tenke annerledes og tok tak i det som alle snakker om – at vi må prøve å lage et konsept der de ikke skal bruke tid på hentelagrene, sier Randow.

Derfor satser Solar på en nettportal.

Forskjellen fra de andre grossistene er at her kjøper du inn i hele kartonger. Det krever at du tenker litt nytt:

– Rørleggeren sier at det er så vanskelig å vite hva de skal ha. Men mange vet hvilke produkter det går mye av, så det går an å planlegge litt. Dette er varer du bruker hver eneste dag, sier Ove Randow.

Tid og penger

– I dag kommer det varer i alle kanaler. Ikke bare hos rørgrossistene, men i internettbutikker og byggevarehus. Rørleggeren må ta grep for å bli mer konkurransedyktig, sier han.

Da snakker han ikke bare om tidsbruk, men også om priser.

– Dette er måten å gjøre det på i fremtiden. Rørleggeren ser at han får mer effektiv tidsbruk i tillegg til bedre priser. Vi priser hele systemet lavt – ikke bare de varene rørleggeren sjekker, reklamerer han.

2,3 milliarder

Solar er ferske på det norske markedet, og Randow vil ikke gå ut med tall. Men han bedyrer at salget stadig øker. Flere større aktører ser på muligheten for å samarbeide, sier han. På elektro solgte grossisten for 2,3 milliarder kroner i Norge i fjor.

– Det er jo ikke alle som har et hentelager i nærheten. De er vant til å planlegge, og de stiller spørsmålet om de er med og finansierer hentelagre som de ikke kan bruke, peker Ove Randow på.

På kundelisten står det alt fra enmannsbedrifter til større firmaer.

VB Rørleggern Brønnøysund: Bruker aldri hentelageret

Fremdrift

– Rørleggeren sier at han kan ikke planlegge alt. Men mange vet hvilke produkter det går mye av. De som er på nye eneboliger, for eksempel, vet hva de skal bruke og kan spare penger ved å handle hos oss, hevder han.

På de vanligste varene har Solar tre til fem dagers leveringstid.

– Vi leverer også direkte ut på prosjekt. Der kan vi for eksempel bety sampakking eller spesialmerking, noe som vil gjøre jobben lettere for rørleggeren. Ta for eksempel et leilighetsbygg hvor du kan få levert varene du trenger, direkte i hver enkelt leilighet. Da er det mye enklere å holde fremdriften i prosjektet, sier Randow.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse