loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
KONKURS I år er det 30 år siden Helge Henriksen startet Mercur AS første gang. Nå er selskapet Mercur VVS Entreprenør under konkursbehandling.

Mercur-konkursen: – Beklagelig og leit

Arne Kongsnes / 2017-09-29 09:24:35

– Svært beklagelig og leit, sier Helge Henriksen i konkursrammede Mercur VVS Entreprenør. Han vil fortsette i bransjen gjennom Mercur VVS Service.

54-åringen Henriksen er daglig leder i Mercur VVS Entreprenør, som onsdag denne uka ble satt under konkursbehandling fordi selskapet ikke er i stand til å betjene sine økonomiske forpliktelser. 

Ifølge Henriksen er det 39 ansatte som mister jobben. Disse ble i går orientert av bostyrer Espen R. Hamar i advokatfirmaet Kvale om sine rettigheter.

– Kundene betalte ikke

Styret i konkursrammede Mercur VVS Entreprenør består av styreleder Egil Lauvstad og daglig leder Helge Henriksen.

– Som et ansvarlig styre var vi nødt til å innlevere begjæring om oppbud da vi dessverre ble rammet av kunder som ikke betaler utestående for utførte arbeider, sier Helge Henriksen til Rørfag.

Han opplyser at selskapet hadde utestående fordringer på cirka 7 millioner kroner og et etterslep på fakturering av tillegg og endringer i størrelsesorden 3 millioner.

– Den likviditetsmessige situasjonen ble umulig for oss, og satte oss i en situasjon som gjorde at vi ikke kunne betjene leverandørgjelden, sier Henriksen.

Banken sa nei

Mercur VVS Entreprenør har jobbet med en finansiell plattform for å redde selskapet.

–  Vi har hatt en løpende og meget konstruktiv dialog med våre leverandører som i all hovedsak har vist velvilje og vært løsningsorienterte. Vi hadde en skisse med en grundig kontantstrømanalyse med kjent ordrereserve som var i størrelsesorden 60 millioner, som skulle produseres frem til sommeren 2018, og som viste en positiv kontantstrøm og et positiv resultat per 30. juni 2018, forklarer Henriksen.

Banken vendte tommelen ned.

– Dette er svært beklagelig og vi er oppriktig lei oss for alt dette påfører ansatte, leverandører og kunder av utfordringer som følge av denne avviklingen. Vi har alltid hatt en klar og tydelig målsetting om å gjøre opp for oss, men her ble vi styrt inn i et spor vi ikke lenger kunne styre selv.

Har et selskap til

Konkursboet har ifølge Henriksen varslet selskapets kunder om det ikke vil tre inn i noen av de pågående kontraktene selskapet har.

Henriksen er også daglig leder i selskapet Mercur VVS Service AS (stiftet i 2015) med samme forretningsadresse og styre som det nå konkursrammede selskapet.

– Dette er en egen juridisk enhet med fire ansatte, forteller Henriksen, som har tilbudt enkelte kunder å la Mercur VVS Service AS fullføre kontraktene som nå er fristilt på grunn av konkursen.

Mercur VVS Service omsatte for 255.000 kroner i 2016.

– Hva slags ambisjoner har du for Mercur VVS Service?

– Det vet ikke, jeg har ikke helt fått summet meg ennå. Jeg jobber 70-100 timer i uka og vet ikke om jeg har krefter nok til dette lenger. Prosjektmarkedet er veldig krevende. Men jeg blir i bransjen, sier Helge Henriksen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse