loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
HELE DALEN: Lars Medby har rørleggere og jobber i hele Gudbrandsdalen fra Dovre i nord til Hamar i sør. Nå vil han satse videre, og rørleggerne sine får han ikke fullrost.
HELE DALEN: Lars Medby har rørleggere og jobber i hele Gudbrandsdalen fra Dovre i nord til Hamar i sør. Nå vil han satse videre, og rørleggerne sine får han ikke fullrost.

Logistikk, langturer og lærlinger

Georg Mathisen / 2018-04-05 08:22:36

Varelevering om natten slik at alt ligger på riktig sted når rørleggerne begynner om morgenen. – Tid koster penger, fastslår Lars Medby.

For 15 år siden begynte han for seg selv. I fjor hadde Medby AS i Gausdal 55 millioner kroner i omsetning og 32 ansatte.

– Jeg er ingen kjedemann. Jeg vil forhandle og ordne selv, sier han.

Lars Medby er en rørleggersjef utenom det vanlige. Eller en opplending utenom det vanlige, om du vil. Ekspansiv og utadvendt. Dessuten går det bra.

Tøff teknisk jobb

– Nå har vi fått en storjobb på Lena. Omsorgssenteret Labo i Østre Toten blir en veldig tøff teknisk jobb. Stort varmeanlegg, radiatorer, gulvvarme, fjernvarme, sprinkler og medisinsk gass. Et artig anlegg, sier han.

Byggeprosjektet går over to år og skal være ferdig i oktober 2019. For Medby er det verdt cirka 27 millioner kroner.

– Men vi har hatt mange store jobber, sier han, og ramser opp skoler og leiligheter. I vinter ferdigstilles det omsorgsboliger med 47 leiligheter på Lillehammer og en ny barneskole i Gausdal.

– Vi har rammeavtaler med Lillehammer, Gausdal og Øyer kommune og Statsbygg på Lillehammer. Så har vi rammeavtale med sagbruket til Gausdal Bruvoll og med Hunderfossen familiepark. Der er det pumper og vann alle steder, forteller Lars Medby.

Hvis du skal rafte i familieparken, er det rørleggerne hans som har gjort det mulig.

– Dessuten er det fire–fem snekkerfirma som arbeider på de mange hyttene i Skeikampen, Hafjell og Kvitfjell som bruker oss fast. Det er viktig å ha flere ben å stå på.

Rene rørleggere

Medby AS har hovedkontor i Østre Gausdal, avdeling på Otta, lager på Vinstra og avdelinger i Øyer og på Lillehammer. Bedriften arbeider fra Dovre i nord til Hamar i sør. På Toten har han leid et hus til rørleggerne.

Det er mange muligheter rundt omkring, og sjefen er ikke fremmed for å utvide videre.

– Stillstand er tilbakegang, sier han.

Folkene hans kjører rundt i hele Gudbrandsdalen med like biler, og med rene biler.

– Ryddige biler, rene biler og rene klær er viktig. Folk skal se at det er ordentlige folk som kommer, ikke slabbedasker. Kunden skal ikke gå forbi bilen og se at det ser ut som et bombet horehus baki. Tenk hvis det kommer en møkkete og pjuskete rørlegger med stygg og rotete bil, sier han.

Hyttefolket melder seg på

Velstelte gausdøler gjør inntrykk på hyttefolket fra Oslo, også. De kjøper ofte varer fra Medby i stedet for fra lokale rørleggere.

– De synes det er mye artigere å handle av gudbrandsdøler. Så har jeg fraktfri avtale med grossisten og får kjørt varene til dem i Oslo. Jeg tar ikke i varene i det hele tatt, forteller han.

Noen butikksatsing har han ikke, men utstilling er det alle stedene Medby har lokaler.

– Det er fryktelig vanskelig å drive rørleggerbutikk og å se om du tjener på det. Vi har utstilling så folk ser at her er det rørlegger, fastslår Lars Medby.

Nattlevering

Han er opptatt av prosjektstyring og prosjektledere som er på hele tiden, og han er opptatt av logistikk på byggeplassen. På Labo er det lagt opp til egne droppunkter. Brødrene Dahl får eget adgangskort, leverer varer om natten, merker dem med etasje og rom og bærer dem inn på riktig plass. Når rørleggerne begynner på jobb sju om morgenen, skal de slippe å vente på varer.

– Hvis du sitter og prater i en halvtime, så tuller du bort en time, og da må du arbeide tre timer for å tjene inn igjen det du har tapt. Tid er viktig, sier Medby.

Gausdalsbedriften har ikke problemer med rekrutteringen, holder seg med bare lokale ansatte, har null gjennomtrekk og har lærlinger hele tiden.

– Jeg vil at alle som jobber her, skal glede seg til å gå inn på jobb om morgenen. Hvis de trives, klarer de å skape mye mer på arbeid, fastslår Lars Medby.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse