loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
HØY TEMPERATUR: Årsaken til storbrannen hos Novema Aggregater på Flå i Hallingdal 7. april er ikke mulig å finne på grunn av den voldsomme temperaturen.
OMFATTENDE SKADER: Storbrannen hos Novema Aggregater på Flå i Hallingdal 7. april tok trolig hele maskinparken.

Maskinparken trolig tapt i brannen

Arne Kongsnes / 2017-04-19 10:19:48

Hele maskinparken gikk trolig tapt i storbrannen hos Novema Aggregater AS på Flå i Hallingdal.

– Status er fortsatt usikker, men det er rimelig å anta at vår maskinpark er gått tapt. I skrivende stund venter vi på rapport fra produsenten av maskinene og deretter en avklaring fra forsikringsselskap, sier Lars R. Reinemo.

Han er daglig leder både i Novema Aggregater AS og Exhausto AS, som eier Novema Aggregater. Exhausto leverer takgjennomføringer, vifter, ventilasjonsaggregater og automatikk til ulike typer bygg med hovedvekt på komfortventilasjon .

Det var fredag 7. april det brant i fabrikken. Ingen mennesker ble skadet.

Omfanget klarere

– Brannen ble begrenset til den eldste delen av fabrikkbygningen som dessverre inneholdt vesentlig utstyr til vår plateproduksjonslinje, deleproduksjon, innkjøpte komponenter til integrerte kjøleløsninger, isolasjon, automatikk og trucker. Vårt brannsikringsutstyr utløste branndører inn til montasjehallene, forklarer Reinemo.

Nå jobber eksperter for å skaffe den endelige status på maskinene som stod i den hallen der brannen startet.

– I brannen mistet vi to store trucker som i går ble erstattet av to nye. Vårt arbeid med å kjøre ut uskadde ventilasjonsaggregater fra uskadd montasjehall, starter umiddelbart. Disse blir gjennomgått og testet en siste gang før de kan sendes ut til kunder. Eget testområde opprettes. Lagringskapasitet sikres i form av innleide haller, samt leie av bygg på samme industriområde, sier Reinemo.

Novema Aggregater OVERSIKT: Alternative lokaler skal bidra til å få bedriften raskest mulig på foto igjen etter brannen 7. april.

Ansatte permittert

De ansatte ved fabrikken på Flå er i første omgang permittert.

– Skadesaneringsselskapet vil benytte våre ansatte i sitt arbeid så langt som mulig, opplyser Reinemo.

Kripos skal også undersøke brannen, og arbeidet starter i slutten av denne uka.

Usikkert om oppstart

Selskapet opplyser at det er for tidlig å si eksakt produksjonen kan start igjen.

– Dette påvirkes primært av tiden det tar å få stansemaskiner og knekker på plass. Det forventes at vi i løpet av uken kan tidfeste dette nærmere. Vårt mål er å komme i gang igjen innen fire til seks uker med en toskiftsordning slik at vi får utnyttet kapasiteten best mulig. Tidsestimatet er avhengig av at maskinparken er på plass, forklarer Reinemo.

Exhausto vil holde sine kunder løpende orientert om utviklingen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse