loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
GODT SAMARBEID: Nils Kristian Kjeldsen (til venstre), Oras AS. Tore Skifjeld, Uponor AS og Helge Aaltvedt, prosjektleder Oras AS.
GODT SAMARBEID: Nils Kristian Kjeldsen (til venstre), Oras AS. Tore Skifjeld, Uponor AS og Helge Aaltvedt, prosjektleder Oras AS. (Foto: Uponor)

Samarbeider om vann og varme i Larvik

/ 2018-09-26 08:59:04

Oras og Uponor har samarbeidet tett med hverandre og Fritzøe Eiendom i utbyggingen av Larviks nye bydel.

Det gamle industriområdet på Langestrand i kystbyen Larvik, utvikles av Fritzøe Eiendom. Med Farris Bad i nabolaget bygges det nå luksusleiligheter med eventyrlig utsikt på Sanden Brygge.

Bare noen hundre meter unna, ligger Øvre Verksgård, som er den øvre delen av det gamle jernverksområdet. Her bygges det 40 boenheter fra 70 til 154 kvm.

Vannbåren gulvvarme

LEKKERT: Prestisjeprosjektet Sanden Brygge i Larvik har blitt svært vellykket for alle parter.LEKKERT: Prestisjeprosjektet Sanden Brygge i Larvik har blitt svært vellykket for alle parter. (Foto: Uponor)

Luksus skal ikke bare se pent ut, men det skal føles komfortabelt også. Komforten ivaretas med vannbåren gulvvarme, i alle leilighetene som Fritzøe Eiendom bygger, både på Sanden Brygge og i Øvre Verksgård.

Vannbåren gulvvarme skjuler seg under gulvoverflatene og gir fri møblering. Det eneste som avslører varmesystemet, er termostaten på veggen. Vannbåren gulvvarme er prosjektert i samtlige leiligheter og sørger for rene overflater og komfortable lune gulv.

Nært samarbeid

Med Uponor som leverandør er Oras ansvarlig utførende installatør i alle leilighetene på Sanden Brygge. Nils Kristian Kjeldsen er bas på Sanden Brygge og har jobbet i Oras siden 1985. Han forteller at de er to-tre personer på fulltid på dette prosjektet.

Sammen med prosjektleder Helge Aaltvedt er de stolte av å være en del av denne utviklingen av Larvik. Aaltvedt har jobbet i Oras i 20 år og har regelmessig kontakt med Uponors tekniske avdeling.

Både Aaltvedt og Kjeldsen har lang historie i Oras med Uponor som leverandør.

– Vi er svært fornøyd med den tekniske kompetansen Uponor tilfører prosjekteringen, forteller Kjeldsen.

Relasjonen de har til Tore Skifjeld som distriktssjef, er veldig god og høyt verdsatt. De er enige om at det nære samarbeidet mellom menneskene, er avgjørende for effektive og lønnsomme prosjekter.

Prefabrikerte fordelerskap

For å lette installasjonstiden på byggeplassen har Oras bestilt prefabrikkerte fordelerskap fra Uponor.

Kjeldsen  forteller at selv om fordelerskapene kommer ferdig, kan det oppstå utfordringer under installasjonen.

– Denne gangen hadde vi utfordring med å få ført gulvvarmerørene inn i skapet. Det ble veldig trangt. Derfor fjernet vi bunnsviller for å få ført rørene på plass, sier Nils Kristian.

Grønn energi

Fritzøe Eiendom har etablert en fjernvarmesentral Hammerdalen fjernvarme, som har energisentraler som benytter sjøvann til varme og kjøling.

Leilighetene på Sanden Brygge og Øvre Verksgård, benytter fjernvarmen som varmekilde til både vannbåren gulvvarme og oppvarming av tappevann.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse