loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
50 ÅR I 2017: Camilla Skjærstad (til venstre): lønns - og administrasjons ansvarlig, Ragnhild Sørå: regnskap- og administrasjons medarbeider, Geir Stensholt, Charlotte Løken: daglig leder og Beate Altmann: prosjektcontroller
50 ÅR I 2017: Camilla Skjærstad (til venstre): lønns - og administrasjonsansvarlig, Ragnhild Sørå: regnskap- og administrasjonsmedarbeider, Geir Stensholt, Charlotte Løken: daglig leder og Beate Altmann: prosjektcontroller

Kvinnesterk jubilant

/ 2018-01-02 19:48:53

Østfold Rør bygger en sterk organisasjon for framtiden. En rekke nye stillinger fylles av kvinner.

TEKST: Tommy C. Olsen

Østfold Rør har spesialisert seg på leilighetsprosjekter og er med sine 70 ansatte en av Østlandets største rørleggerbedrifter.

De siste års økende aktivitet i byggebransjen har gitt Sarpsborg-bedriften en god utvikling. 50-årsjubileet er unnagjort og selskapet ser friskt framover.

En viktig del av den nye satsingen for framtiden har vært å ansette flere dyktige kvinner i lederstillinger.

Stødige damer

Korte frister, knappe tidsvinduer på byggeplass og høye krav til dokumentasjon stiller stadig høyere krav til dagens rørleggerbedrifter. Med et stort antall prosjekter og mange byggeplasser er nøkkelen til god måloppnåelse en stram styring av prosjektene.

– Vi har dyktige prosjektledere som er menn, men jeg er ikke redd for å si at damer ofte har gode instinkter for orden og systemer. Derfor har vi ansatt flere yngre kvinnelige ledere det siste året. Jeg setter min lit til at dette skal gjøre oss mer effektive på byggeplass, og skal bidra til å øke lønnsomheten. Tid er penger, både for oss og kundene, forteller Charlotte Løken, daglig leder i Østfold Rør.

Å ha en dame på kontoret som har oversikt, vet også Geir Stensholt å sette pris på, selv prosjektleder og største eier av familiebedriften, der han har arbeidet i hele sitt liv.

– Det har vært flere tunge tak i bedriftens historie. Når det har stormet som verst, har Ragnhild Sørå vært der for oss. Hun har vært bedriftens klippe i over 30 år. Hun har alltid hatt full kontroll og oversikt på alt, sier Geir, som også ansatte enda en kvinne i Charlotte Løken for et og et halvt år tilbake, noe som har vært et friskt pust i en ellers tradisjonell rørleggerbedrift.

Industrirøtter

Østfold Rør ble etablert av Aksel Stensholt i 1967. Med seg på laget fikk han en håndfull dyktige rørleggere med solid industrierfaring og bosted i Østfold. Selskapet tok på seg de fleste typer rørleggertjenester, der industrioppdrag og installasjon av oljefyrer var kjernevirksomheten.

Østfold Rør markerte seg tidlig med faglig grundighet og leverte alltid solid håndverk. Etter hvert som byggebransjen fikk et økende behov for rørleggertjenester hevet man blikket mot hovedstaden.

Det første store og krevende oppdraget var en rammeavtale med Oslo Lysverker i 1984. Deretter kom et stort oppdrag for Norsk Data. I Oslo og Akershus ble Østfold Rør etterhvert en anerkjent leverandør blant entreprenørene og opparbeidet seg et solid renommé for å levere kvalitet og framtidsrettede løsninger. Kjernen i selskapet gjennom mange år har vært dyktige og selvstendige rørleggere, og nettopp den solide erfaringen fra industrien var fundamentet.

Norsk byggebransje har vært gjennom flere kriser de siste tretti årene, men hver gang har Østfold Rør klart å finne nye markeder og se muligheter, ikke minst takket være et unikt samhold internt.

Framgang i bygg

Byggebransjen er i dag største oppdragsgiver. En økende aktivitet i bransjen de siste årene har gitt en rekke store og langvarige prestisjeoppdrag og man er i dag til stede på mange prosjekter både i Østfold og i Osloområdet.

TRAVLE DAGER: Prosjektleder Arne Willy Halvorsen (til venstre) og rørleggernee Haris Brdanin og Martin Ottesen. TRAVLE DAGER: Prosjektleder Arne Willy Halvorsen (til venstre) og rørleggernee Haris Brdanin og Martin Ottesen.

En viktig oppdragsgiver for Østfold Rør gjennom flere tiår er Selvaag Bolig. Prosjektet Moss Glassverk er et oppdrag som Østfold Rør har arbeidet med i 10 år, og som ennå vil gå en god stund. Hittil er det bygget over fire hundre leiligheter. Prosjektet har vunnet priser for kundetilfredshet og interessen for prosjektet er høy. Samarbeidet med Selvaag Bolig fremstår i dag som et godt eksempel på Østfold Rørs grunnfilosofi, nemlig at kundeforhold skal være langsiktige og basert på tillit.

JM Norge har de senere år blitt en stadig viktigere kunde. For tiden foregår en rekke oppdrag på flere byggeplasser i hovedstaden. Grefsen peker seg ut som JM Norges største prosjekt noen gang, på til sammen 1.100 leiligheter. Gjennom flere byggetrinn og kontrakter har Østfold Rør vist at man kan konkurrere på kombinasjonen av pris, kvalitet og smidig samarbeid under byggeprosessen. En annen betydelig kunde for Østfold Rør er Sarpsborg-firmaet Betongbygg, som gjennomfører en rekke store byggeprosjekter i Østfold.

Høyt tempo

De siste årene har en økende aktivitet i byggebransjen gjort det til en utfordring å skaffe nok kvalifisert arbeidskraft som oppfyller moderne krav, ikke minst til kommunikasjon. I dag består firmaet av en blanding av håndverkere med opprinnelse fra ulike nasjoner. For å få til effektiv kommunikasjon har man valgt å organisere arbeidslag med folk som snakker samme språk. Pr i dag har man både russiske, tyske, polske og greske arbeidslag. Disse består av dedikerte fagfolk som ønsker å gå videre i faget og ta mer ansvar.

– I dag er det de ansattes akkumulerte fagkunnskap som utgjør vårt konkurransefortrinn. Dette er en ressurs som ikke kan brukes opp. Å ha dyktige medarbeidere på arbeidsplassen gir ikke bare et godt inntrykk på byggherren for senere jobber, men skaper også god læring i bedriften hvis det er tilrettelagt for det. Kommunikasjon er nøkkelen til videre framgang. Å se at våre kunder lykkes med sine prosjekter og føle at vi har bidratt på vår måte med våre løsninger og kompetanse gjør oss stolte. Det er en viktig kilde for motivasjon i vårt daglige arbeid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse