loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
STOLT VINNER: Torkild Korsnes, sjef i K. Lund AS mottar prisen som Årets bedrift i Trondheimsregionen. (Foto: Wil Lee-Wright, Næringsforeningen i Trondheimsregionen)
STOLT VINNER: Torkild Korsnes, sjef i K. Lund AS mottar prisen som Årets bedrift i Trondheimsregionen. (Foto: Wil Lee-Wright, Næringsforeningen i Trondheimsregionen)

K. Lund AS kåret til Årets bedrift

/ 2018-09-28 10:06:47

K. Lund AS er kåret til Årets bedrift 2018 i Trondheimsregionen.

Prisen ble delt ut under middagen på NiTs store næringslivkonferanse Manifestasjon 2018 torsdag 27. september på Clarion Hotel & Congress i Trondheim.

Årets Bedrift er en tradisjonsrik pris som i over 20 år har blitt delt ut årlig av Nordea i samarbeid med Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT).

Veldig stolt

– Vi er veldig stolt mottaker av prisen, dette var fantastisk artig! K. Lund er en trøndersk familiebedrift, som jobber iherdig med en sterk kultur rundt verdiene solid, synlig og stolt. Vi tror nemlig at alt er kultur, og denne prisen skal vi bruke aktivt i den forbindelse, sier administrerende direktør Torkild Korsnes i K. Kund AS.

Juryen består av ordfører i Trondheim kommune, fylkesordfører i Trøndelag fylkeskommune, styreleder i Næringsforeningen i Trondheimsregionen og regionsjef i Nordea.

Mye skryt fra jyruen

Juryen uttaler:

«Vinneren av Årets Bedrift 2018 er et meget godt eksempel på en virksomhet som kan vise til gode resultater og soliditet gjennom mange år og som har bidratt til å skape arbeidsplasser i regionen. K. Lund er en tradisjonsrik bedrift som siden etableringen i 1874 har drevet med samme type virksomhet, noe ikke mange bedrifter kan vise til i dag – de fleste bedrifter som har eksistert i så mange år har gjerne skiftet både virksomhetsområde og navn en eller flere ganger opp gjennom årene.

K. Lund ble etablert som et rørleggerforetak i Trondheim i 1874, og har fortsatt dette som sin hovedgeskjeft. Men selv om virksomhetsområdet har vært det samme i 144 år, har de hele tiden tilpasset seg nye byggemetoder, standarder, produkter og teknologi. De har rundt 5.000 serviceoppdrag i året og mange faste kunder, i tillegg til at de er engasjert i en rekke store byggeprosjekter. I tillegg til tradisjonelle rørleggertjenester driver de med høytrykksspyling, TV-kontroll, sertifisert sveising, m.m. De har to datterselskaper i Trondheim, ett i Steinkjer og ett på Stjørdal.»

Juryen viser også den meget høy kundetilfredsheten (84,7 prosent, som er på høyde med Flytoget og finn.no) og svært høy kjennskap i markedet. Fjorårets markedsanalyse viser blant annet at 84 prosent av alle over 20 år i Trondheim har hørt om K. Lund.

110 år med lærekontrakter

Juryen legger vekt på at K. Lund-konsernets omsetning og resultat har hatt en positiv utvikling gjennom mange år. Omsetningen i 2017 var 281,4 millioner kroner, en vekst på 16,6 prosent siden 2014. Også resultatet har økt i samme periode og endte på 18,8 millioner kroner i 2017.

Morselskapet K. Lund har i dag 109 ansatte, hvorav 11 lærlinger.

K. Lund er godkjent opplæringsbedrift, og de er svært opptatt av å ta inn lærlinger. Dette er en viktig del av deres samfunnsansvar, og noe juryen har vektlagt. K. Lund var den første bedriften i Norge som inngikk en skriftlig lærlingekontrakt i 1908 – de kan altså vise til hele 110 år med skriftlige lærekontrakter. Videre kan det nevnes at den av dagens medarbeidere som har jobbet lengst i K. Lund ble ansatt som lærling i september 1979. K. Lund har også 4. generasjon rørleggere ansatt i bedriften i dag.

Gir til Norsk Luftambulanse

Prisen er et kunstverk, en plakett og en sjekk på 50.000 kroner som K. Lund ønsker å gi til Norsk Luftambulanse.

– Prispengene kunne gått til mange gode formål. For vår del har vi en konkurrent i bransjen som var nær ved å miste livet i fjor sommer, og som fikk livreddende hjelp av Norsk Luftambulanse. Pengene går derfor til dem, sa Torkild Korsnes i sin takketale på vegne av bedriften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse