loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
GRØNT: Alle piler peker oppover for den nye rørmerkingsavdelingen. Christopher Godøen (til venstre) er første ansatte; Ole-Martin Bjerke er daglig leder.
GRØNT: Alle piler peker oppover for den nye rørmerkingsavdelingen. Christopher Godøen (til venstre) er første ansatte; Ole-Martin Bjerke er daglig leder.

Startet egen rørmerkingsavdeling

Georg Mathisen / 2018-01-09 08:37:54

Inva Engineering har startet egen rørmerkingsavdeling. Oppdragene rant inn allerede fra oppstart.

– Vi er med og ferdigstiller anleggene for rørleggerne, men flere og flere har spurt om vi også tilbyr merking av anleggene, forteller Ole-Martin Bjerke.

Sjefen og eieren av i Inva Engineering har startet en ny avdeling og har vekst i vente.

Alt på ett sted

– Dette er noe vi har tenkt på lenge. Vi tilbyr VVS-bransjen innregulering av varme- og kjøleanlegg, prosjektering og andre «sideting» som rørleggeren kan sette bort. Vi er en nisjebedrift, men omtrent alle som arbeider her, er opprinnelig rørleggere, sier Bjerke.

– Vi innregulerer, vi starter opp og vi lager FDV-er. Så har kundene spurt om vi også kan tilby rørmerking. Når vi ikke har kunnet det, har de måttet ringe en annen, som kanskje også tilbyr innregulering. Dermed kunne vi miste jobber. Nå har vi hoppet i det og tilbyr begge deler, sier han.

Håpet er at rørleggeren skal bestille både innregulering og merking. Da kan hele jobben gjøres i ett oppdrag.

Én blir to

Christopher Godøen er på plass i ny jobb i den ferske avdelingen. Han har hatt hendene fulle. I oktober sendte Inva Engineering ut en epost for å fortelle om oppstarten. Da kom det inn seks jobber på en uke – flere av dem var jobber med litt størrelse.

Mange av kundene er tilbakevendende: Rørleggere som ringer jevnt. Jobbene gjøres over hele landet.

Nå er Inva Engineering åtte mann. Men rørmerkingsavdelingen må snart utvides med en til, og målet er at det skal bli en avdeling med tre ansatte.

Utbedring og oljefritt

– En ganske høy prosent av arbeidet vårt er å feilsøke og utbedre eksisterende anlegg. Dessuten prosjekterer vi rehabilitering av røranlegg for fornybar energi. Nå som mange hiver ut oljekjeler og tar inn fjernvarme, må hele røranlegget bygges om punktvis. Vi prosjekterer, tegner og lager rørbeskrivelser. Så kommer rørleggeren og utfører arbeidene – vi er ikke utførende, understreker Ole-Martin Bjerke.

Inva Engineering AS omsatte for 11,0 millioner kroner i 2016 og fikk et driftsresultat på 1,2 millioner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse