loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
JERNBANETOMTA: Nordic Choice-kjeden skal bygge hotell på Bane NOR Eiendoms tomt ved Drammen stasjon.
JERNBANETOMTA: Nordic Choice-kjeden skal bygge hotell på Bane NOR Eiendoms tomt ved Drammen stasjon.

Hotellkontrakt til Assemblin

/ 2017-11-02 09:16:42

Assemblin fikk rørkontrakten for jernbanehotellet i Drammen. Den er verdt rundt 20 millioner.

Assemblin Prosjekt Vest har fått rørkontrakten for Choice-kjedens nye Quality-hotell ved jernbanestasjonen i Drammen, opplyser selskapet i en pressemelding.

Nordic Choice-kjeden stakk våren 2016 av med seieren i kampen om hotellkontrakten på Bane Nor Eiendoms tomt ved Drammen stasjon. I forrige uke fikk Skanska kontrakten som hovedentreprenør for prosjektet, og Assemblins prosjektavdeling i Drammen og Sandefjord er nå tildelt rørkontrakten for det nye Quality-hotellet.

Ferdig i 2019

– Prosjekteringsarbeidet er allerede i gang. Arbeidet med bunnledningen starter rundt mai neste år, og hotellet skal etter planen stå ferdig i oktober 2019, sier avdelingssjef i Assemblin Prosjekt Vest, Leif Stensrud.

–  Dette er et stort og viktig prosjekt i vårt primære virkeområde, som ytterligere styrker oss i en periode med stor aktivitet og god ordrereserve, sier Stensrud.

Størst i Drammen

Det nye hotellet blir på totalt 13.500 kvadratmeter fordelt over 13. etasjer og underliggende kjeller. Med 249 rom og en konferansesal med plass til 500 personer får det Drammens største konferansekapasitet. I tillegg til hotellet, vil kvartalet ved Drammen stasjon omfatte blant annet sykkelgate, kontorer, butikker og kafeer.

– Dette prosjektet er et viktig bidrag i byutviklingen i Drammen. Det er første byggetrinn i utviklingen av knutepunktet rundt stasjonsområdet og vi er svært glad for at Bane Nor Eiendom gir oss tillit til å realisere dette spennende prosjektet sammen med dem, forteller Terje Nyborg Olsen, distriktssjef i Skanska i Drammen.

Totalentreprise til 300 millioner

Prosjektet gjennomføres i totalentreprise med byggestart i november 2017 og planlagt overlevering i oktober 2019. Skanska opplyser at kontrakten er verdt rundt 300 millioner kroner og inngår i selskapets ordrereserve for fjerde kvartal.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse