loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
BAX 2018: Fra venstre: Michael Seeum, Jonas Brennwald, Maren Bang og Heidi Lie.
BAX 2018: Fra venstre: Michael Seeum, Jonas Brennwald, Maren Bang og Heidi Lie.

Grohe samarbeider med Kunsthøyskolen

/ 2018-04-18 13:16:33

Grohe utvider eget studentprogram, og har inngått et samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo (KHIO).

Samarbeidet går ut på å bygge opp under kjerneverdiene teknologi, kvalitet, design og bærekraft hos fremtidens arkitekter og designere.

– For oss i Grohe er teknologi, kvalitet, design og bærekraft de viktigste grunnpilarene i alt vi gjør og jobber med. Våre kjerneverdier harmonerer med KHIO, hvor de også utdanner morgendagens interiørarkitekter. Vi vil være med å bygge opp under disse viktige kjerneverdiene for de som skal jobbe med vår bransje, forteller Heidi Lie, markedssjef i Grohe Norge.

Grohe er Europas største og verdensledende produsent og leverandør av sanitærutstyr.

Designutfordringer

Både arkitektkonferansen BAX 2018, som arrangeres av Grohe og kommende Milano Design Week, hvor Grohe er med å sponse studentutstillingen, er viktige arenaer for de to aktørene.

Professor Sigurd Strøm  ved fakultetet for design ved KHIO håper nå at samarbeidet skal gi positive effekter.

– Designere har et enormt ansvar når det kommer til etikk-, og miljøutfordringer som er globale. Studentene velger sine områder, men de har et ansvar overfor andre mennesker. Uansett om det er etisk eller miljø – det fordrer kritisk tenking, forteller Strøm.

Norsk vinner

Samarbeidet har allerede har gitt resultater. I mars ble nemlig Maren Bang, student ved KHIO, sendt til den prestisjetunge konferansen BAX18 for å delta i studentkonkurransen. BAX: Behavoirual Architecture Exchange samler arkitekter og designere fra hele Norden og de baltiske landene, og inviterer dem til å dele sine visjoner og løsninger for hvordan man skal oppnå en bærekraftig fremtid.

Sammen med gruppen sin vant Maren tur til WAF – World Architecture Festival, i Amsterdam.

LES MER: Prisdryss for Grohes designteam

– For meg var BAX og studentkonkurransen en enormt lærerik og givende opplevelse. Det å skulle samarbeide i 24 timer med helt nye mennesker med en helt annen bakgrunn enn meg, men med en felles interesse for arkitektur og bærekraft var veldig utviklende.

Maren forteller videre at hun lenge har opplevd at det å være en arkitekt, designer eller produsent med fokus på miljø og bærekraft har blitt sett på som en bonus. I tiden som kommer tror hun derimot at det ikke vil bli sett på som en bonus, men en absolutt nødvendighet.

– Bærekraft vil være en grunnstein i alt man gjør. Det vil ikke lenger kunne være noe man pynter seg med. Det gleder meg å se et så stort spenn i teorier og måter å jobbe kreativt med bærekraft på, og å se konferanser som BAX i praksis, forteller Bang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse