loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FORNØYD: Truls Lystang i Grundfos Norge gleder seg over en flott start på 2017, selv om fjoråret ga tapt omsetning etter et tøft 1. halvår.

Full fart for Grundfos hittil i år

Arne Kongsnes / 2017-03-16 08:54:03

– Et svakt første halvår og et veldig godt andre halvår i 2016. Starten på 2017 er rekordbra, sier Truls Lystang i Grundfos Norge.

Grundfos Norge er er en del av det danske gigantkonsernet innen pumper og pumpeteknologi, som presenterte sine økonomiske hovedtall for 2016 i går:

  • Omsetning: 24, 7 milliarder danske kroner
  • Driftsresultat: 2,2 milliarder danske kroner

 

Følg oss: Fagbladet Norsk VVS har fått ny Facebook-side 

Fornøyd konsernsjef

– Vår hovedprioritet i 2016 var å fortsette vår finansielle omstilling samtidig med at vi som et minimum skulle opprettholde vår globale markedsandel. Med en 25 prosents forbedring av vårt underliggende driftsresultatet (EBIT) er vi tilfredse med de resultatene vi har oppnådd, sier CEO Mads Nipper i Grundfos.

2016: Last ned årsrapporten til konsernet Grundfos her (engelsk)

Truls Lystang er sjef i Grundfos Norge, som utgjør anslagsvis en en hundredel av det verdensomspennende konsernets totalomsetning. De norske regnskapstallene er ikke klare før i slutten av måneden.

Sterk avslutning

– Vi hadde et svakt 1. halvår med stor nedgang i alle segmenter, sier Lystang og viser særlig til markedsendringene i offshoretilknyttete bransjer fra Kristiansund til Kristiansand.

2. halvår ble derimot meget bra:

– Vi har gjort det spesielt bra på Østlandet. På Vestlandet er også markedene i bedring, dermed har vi også god fart inn i 2017. Fortsetter veksten slik dette året har startet, kan 2017 bli vårt beste år, forklarer en optimistisk  Lystang.

Den svake starten på 2016 fører likevel til at Grundfos Norge vil oppleve et omsetningsfall fra 2015 til 2016. I 2015 stoppet omsetningen på 265 millioner kroner.

– Resultatet for 2016 blir bra totalt sett, her er vi på på linje med konsernet, sier Lystang.

Fortventninger til 2017: Grundfos-sjefen tror på fremgang

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse