loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
BACKING: Emilie Bjerke har fått full støtte gjennom studieåret og inn i fast jobb av Peter Juul (til venstre) og Ole Christian Mork.
BACKING: Emilie Bjerke har fått full støtte gjennom studieåret og inn i fast jobb av Peter Juul (til venstre) og Ole Christian Mork.

Fra studentprogram til fast jobb

Georg Mathisen / 2017-09-05 11:08:23

Emilie Bjerke har gått rett fra studiet i interkulturell kommunikasjon til jobb i Grohe.

– Svært motiverende, sier Emilie Bjerke.

Hun er den første norske studenten som har gått gjennom det nye studentprogrammet til Grohe. Her tar konsernet inn unge talenter som kan arbeide deltid ved siden av studiet. Når eksamen er avlagt, har de gode muligheter for fast jobb.

– Vi er stolte av å kunne gi studenter en sånn mulighet i selskapet, fastslår Grohes norgessjef Ole Christian Mork.

Kultur og politikk

Emilie Bjerke har mindre enn et år bak seg i Grohe. Hun hadde en bachelor i internasjonal politikk fra London før det altså ble interkulturell kommunikasjon i Oslo.

– Men hva har politikk og kulturstudier med rør å gjøre?

– Jeg kom helt utenfra til VVS-bransjen, ja, fastslår Emilie Bjerke.

Hun er glad for at det skjedde, men forklarer det med tilfeldigheter. Nå som hun er på plass i en marketing- og prosjektjobb, ser hun sammenhengen. I et internasjonalt konsern med kunder fra flere land drar hun nytte av å ha lært hvordan mennesker i ulike kulturer snakker med hverandre og arbeider sammen.

Internasjonalt

Dessuten er det ikke tvil om at de internasjonale mulighetene har fristet til videre karriere.

– Vi har hatt tre samlinger for studentene i Norden. To i København og én på ISH-messen i Frankfurt. Som student er det utrolig gøy å få være med på den, sier hun, og er veldig klar for å flytte på seg til andre avdelinger i andre land.

– Du er ikke låst i én stilling og ett land i Grohe, men for en ung person i dag er det ekstra spennende, supplerer Ole Christian Mork.

Han er glad for å ha fått med seg den første av studentene i programmet videre i firmaet.

– Det er ekstra gøy at vi har fått med oss Emilie som ung og fremadstormende jente i en mannsdominert bransje, sier han.

36 land

– Studentprogrammet startet i Skandinavia. Men nå kommer det i 36 land, forteller Peter Juul, som er kommersiell direktør i Grohe Norden. I år har det vært to studenter hos Grohe i Norge.

Andremann er fremdeles i programmet, og nå er planen at det skal utvides både i Norge og internasjonalt.

– Jeg har bare vært her i ti måneder, og det er lenge igjen før jeg er fullt utlært. Men jeg har lært mye og lærer mye hele tiden. Det er ikke så mange på kontoret i Oslo, og det er greit at det bare er å gå rett over gangen og spørre, sier Emilie Bjerke.

Mot fast jobb

– Det er gøy at de viser så mye engasjement mot studentene og at de gir meg denne tilliten, sier hun.

Da hun kom inn i studentprogrammet, var det uten noen formell avtale om fast jobb. Men Mork og Juul legger ikke skjul på at meningen er at studentene skal læres opp med tanke på fast jobb.

– Vi har en plan for alle ansatte, og også for studentene, der de får komme med sine innspill og vi kan komme med våre tanker. Det handler om å vokse inn i selskapet, sier de.

– Gjennom programmet lærer vi om alt fra Grohes produkter til hvordan det fungerer i businessens verden. Vi studerer på skolebenken, men det er noe helt annet å få det til å fungere i virkeligheten, fastslår Emilie Bjerke.

Ett svar til “Fra studentprogram til fast jobb”

  1. Eli H Eide sier:

    Flott at man tester ut andre rektutteringsmetoder! Dette ser bra ut Grohe! – og velkommen til Rørbransjen Emilie 🙂 Håper du og alle andre nye og «gamle» jenter i bransjen vil være med i INGEBORG NETTVERKET – et nettverk for jenter i rørbransjen. Søk oss opp på Facebook!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse