loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
GODT MOTTATT: Fabrikksjef Christian H. Horneman på Norsk Wavin i Høland er godt fornøyd med den ferske avdelingslederen sin.
GODT MOTTATT: Fabrikksjef Christian H. Horneman på Norsk Wavin i Høland er godt fornøyd med den ferske avdelingslederen sin.

Fra pendling til Norsk Wavin

Georg Mathisen / 2018-10-29 13:33:53

Han har stått i bilkøen fra Høland til hovedstaden i nesten 40 år. Som 57-åring har Stein Lie fått fast arbeidstid noen minutter hjemmefra.

Det var den eneste jobben han kunne tenke seg i nabolaget. Stein Lie er blitt leder for håndlaget og telekom ved fabrikken til Norsk Wavin på Løken i Høland.

Årevis i kø

– Jeg har jo sittet 20 år i den køen ved Fetsund, sier Lie.

Han har aldri sett på pendlingen som noen plage. Så lenge han har hatt røyk – som han for øvrig stumpet i fjor – og kaffe, så har tiden gått.

På turen til Oslo kunne han forberede seg på dagens arbeidsoppgaver. På hjemreisen var det fritidssysler å tenke på – Lie er aktiv i lokalpolitikken og idrettslaget.

Fritidssyslene får han mye bedre tid til nå.

– Jeg har aldri hatt så korte arbeidsdager. Jeg reiser hjemmefra fem på sju og er hjemme halv fire, forteller han.

– Det er blitt en helt annen hverdag.

Arbeidsoppgavene er andre, men faget er det samme. Han tok svennebrevet i 1984 og mesterbrevet ti år senere. Senere har han hatt egen bedrift og vært prosjektleder hos Bergersen vann og varme.

Der har det blitt store prosjekter som for eksempel Drammensveien 130, på det som en gang var Thune Mekaniske Verksted.

På mål

Nå tegner og konstruerer han overvannskummer som skal lages på mål. Bestillingene kommer inn, Lie lager en tegning, og kunden godkjenner den. På én måte er jobben som å være rørlegger: Ingen dager er like.

– Det er en annen hverdag, men det er litt det samme, også. Jeg har fremdeles kontakten med kunder. Men kundene mine nå er selgerne til Wavin, VA-avdelingene til grossistene og entreprenørene, forteller han.

– De som står i grøfta, vet hva de skal ha, og dem synes jeg det er moro å kommunisere med.

Best på brakka

Stein Lie kunne ikke stått på en produksjonslinje med hørselvern. Han er for sosial. Som prosjektleder laget han seg en arbeidsplass på brakka fremfor å sitte på kontoret. I dag har han kontorplass midt i fabrikken, med produksjon på alle kanter.

Nå har han ansvaret for en avdeling med seks fast ansatte og to vikarer; folk som han trives godt sammen med og roser. Produksjonen går i to skift.

– Alt er håndlaget. Det går til hele Norge og Sverige, forteller han.

Arbeidslyst

Det ble noen runder med intervjuer før han fikk jobben. Det er ikke lett å søke på ny jobb når man har passert 55, men han tok sjansen på å prøve.

– Dette er den jobben på fabrikken som jeg kunne tenke meg å ha. De andre jobbene er pc-arbeid, men her driver jeg med prosjektering, konstruksjon og kundekontakt, sier han.

I en alder der mange begynner å trappe ned eller å tenke på generasjonsskifte, har Stein Lie tatt fatt på noe helt nytt.

– Heldigvis har jeg vært velsignet med god arbeidslyst hele livet, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse