loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
I DAG. Slik ser det ut ved Foss Fabrikker 5. oktober.
I DAG. Slik ser det ut ved Foss Fabrikker 5. oktober.

5 cm fra store flomskader

/ 2017-10-05 15:56:35

Med 5 centimeters margin unnslapp baderomsmøbelprodusenten Foss Fabrikker flomskader. Produksjonen er nå i normal drift.

Fabrikken som er lokalisert på Birkeland, fikk kjelleren fylt med vann under flommen. Nå takker Foss Fabrikker sine egne medarbeidere og roser Birkenes kommune for tett oppfølging.

LETTELSE: Olav Aslaksen (til venstre), Thor Brovig, Helge Aabel, Willy Østerhus, Tone Foss By, Kjetil Tobiassen, Shefqet Maxharraj og Øystein Foss.LETTELSE: Olav Aslaksen (til venstre), Thor Brovig, Helge Aabel, Willy Østerhus, Tone Foss By, Kjetil Tobiassen, Shefqet Maxharraj og Øystein Foss.

Foss Fabrikker hadde beredskapsplanen klar før helgen, da det ble varslet store nedbørsmengder på Sørlandet. En gang tidligere har Foss Fabrikker opplevd å få kjelleren fylt med vann.

Kun papp gikk tapt

Da en av fabrikkens medarbeidere var innom produksjonslokalene kl. 03.00 natt til søndag 1. oktober, ble det slåttfull alarm. Vannet steg i høy hastighet, og det handlet om å løfte varer fra produksjonsgulvet opp i høyden før bygningen måtte forlates.

TETT PÅ: Kun fem centimeter skilte fra store flomskader.TETT PÅ: Kun fem centimeter skilte fra store flomskader.

Mandag morgen ble flere fra Foss Fabrikker fraktet inn til fabrikken med båt og klokken 11.30 ble vannet målt 5 cm under gulvet i selve produksjonslokalet. Med 5 cm margin unnslapp Foss Fabrikker store skader og er allerede i full drift og betjener kunder som normalt. Kun pappemballasje som var lagret i kjelleren gikk tapt.

PAPPEN FLYTER: Slik så det ut mandag 2. oktober.PAPPEN FLYTER: Slik så det ut mandag 2. oktober.

Dugnadsinnsats og beredskap

En ny strek med årstall viser vannhøyden i trappenedgangen til kjelleren,1,5 meter over streken fra flommen 17.10.1987. Familiebedriften er utrolig takknemlig for at kundene allerede kan betjenes som normalt, med kun to dagers produksjonsstans.

– Jeg vil berømme våre egne medarbeidere som har stått på for bedriften og gjort det de kan i en krevende situasjon. Birkenes Kommune har vært der for oss hele veien og vi er utrolig takknemlige, sier Tone Foss By, daglig leder for Foss Fabrikker.

Rydder opp

Foss Fabrikker er i full gang med opprydning etter flommen. Papp fra kjelleren har forflyttet seg ut av porten. Om få dager er det kun streken på veggen som viser spor av flommen.

– Foss Fabrikker har hatt marginen på sin side, men vi ønsker samtidig å uttrykke omtanke for privatpersoner og andre bedrifter som er rammet av flommen, sier Tone Foss By.

Helt siden 1968 har Foss Fabrikker levert solide, norskproduserte baderomsmøbler. Bedriften er familieeid, har 30 medarbeidere og landsdekkende distribusjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse