loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
BARRIERER: En rekke forskjellige varianter av stengsler og barrierer kommer til Norge. (Foto: Husportalen)
BARRIERER: En rekke forskjellige varianter av stengsler og barrierer kommer til Norge. (Foto: Husportalen)

Flom – ny rørleggernisje

Georg Mathisen / 2018-10-03 08:31:35

Rørleggeren har en jobb å gjøre for å hjelpe kundene med å forebygge flom. – Vannet kommer hvert år, og nå må huseierne gjøre tiltak selv, sier Kjell Nilsen.

Han driver Norsk Flomvern. Nå utvider firmaet sortimentet fra to til rundt 150 produkter.

Mange av dem skal selges gjennom Brødrene Dahl. Det er fordi Nilsen tror at flomsikring vil bli et nytt forretningsområde for mange rørleggere.

Vann hvert år

– Forsikringsselskapene sier at vannet kommer hvert år. En huseier må gjøre tiltak selv. Flom, styrtregn og overvann gir flomskader, peker han på.

Fra å selge flomvernslanger og flomvernsekker utvider han til en rekke mobile og permanente produkter for sikring.

Alle slags stengsler

– Vi har utstyr som hindrer at vannet kommer ned i kjelleren. Blant annet en propp som kan settes i sluket i kjelleren og hindre at vannet kommer opp, eller en lem som hindrer at vannet går ned. Vanntette dører og lokk. Permanente glassvegger. Bjelkebarrierer og magnetskott der det bare er å sette på en metallplate, så er det tørt på baksiden. Stengsler som kommer opp automatisk om vannet stiger. Så har vi mobilt utstyr som vi kan sette for eksempel på kaikanter og foran butikkdører, ramser Nilsen opp.

Han peker på at hver tredje av brannvesenets utrykninger i Oslo skyldes vann.

Suger opp vannet

– Når det skjer noe og rørleggeren blir tilkalt, har vi lange puter som vi kan legge rundt i kjelleren og som absorberer vann. Etterpå er det bare å klippe dem opp og levere dem på dynga, sier han.

– Bor kunden langs for eksempel Mjøsa eller Glomma, kan du legge ned kant og sikring med en duk som kan dras opp. Sivilforsvaret har snart ikke igjen annet enn pumper, og sandsekker er på vei ut, sier Kjell Nilsen.

Rørleggers marked i Danmark

Men er det rørleggeren som kan regne med å ta dette markedet etter hvert som flere forstår at de må sikre seg mot flom i stedet for å vente på forsikringsutbetalingen i etterkant? Ja, mener flomsikrings-
sjefen:

– I Danmark er det rørleggerne som selger dette. Det jeg spesielt tenker på til rørleggerne, er sekkene som absorberer vann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse