loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
PUSSES OPP: Her på Vøienenga i Bærum kommune skal de gamle lokalene til Entreprenørteknikk AS pusses opp og det nye firmanavnet Entek AS vil ha en av flere baser nettopp her. De nye eierne er Tommy Lindahl (t.v) og Lennart Svartnes Miljkovic. (Foto: Odd Borgestrand)
PUSSES OPP: Her på Vøienenga i Bærum kommune skal de gamle lokalene til Entreprenørteknikk AS pusses opp og det nye firmanavnet Entek AS vil ha en av flere baser nettopp her. De nye eierne er Tommy Lindahl (t.v) og Lennart Svartnes Miljkovic. (Foto: Odd Borgestrand)

Skal gjenreise Entreprenørteknikk

/ 2018-03-14 09:15:21

Entreprenørteknikk AS i Larvik har fått nye eiere og endrer navn til Entek AS. Nye eiere vil gjenreise firmaet de mener har fått et ufortjent dårlig rykte.

Selskapet omsatte for 47,6 millioner kroner i 2016 og står sterkt i Vestfold og Buskerud.

De nye eierne, Tommy Lindahl (37) og Lennart Svartnes Miljkovic (42), har begge lang fartstid innen bygg og anlegg.

Lindahl blir daglig leder i Entek. Han har flere år bak seg i firmaer som Hæhre og Kaare Mortensen Oslo/Akershus AS, et solid entreprenørfirma innen kommunalteknikk. Det var her han ble godt kjent med sin prosjektlederkollega Lennart Svartnes Miljkovic, som i 2015 også etablerte Olimb Entrepnor AS i Mo i Rana.

Lennart Svartnes Miljkovic blir arbeidende styreleder og i tillegg blir Linn Kathrin Bjørnø med som administrasjonsleder.

Rett tidspunkt

Nå er de to klare for å bygge videre på et firma med ingeniører og en rekke medarbeidere med ADK-bevis, en godt utstyrt maskinpark, en god ordrereserve. Eierne mener selskapet har store muligheter innen grunnarbeider, vann og avløp og annen infrastruktur.

– Tida er moden for oss nå, sier de to entreprenørene.

Overlater til yngre krefter

Geir Aursnes etablerte Entreprenørteknikk i 1991 og bygde seg opp som en totalentreprenør på utførelse kommunaltekniske prosjekter innen infrastruktur, bygg og anlegg i Østlandsområdet. I en alder av 68 år ønsket Aursnes nå å overlate driften til yngre krefter, og duoen Lindal og Miljkovic er godt fornøyd med den overdragelsesavtalen som er inngått.

– Vi registrerer at medarbeiderne har et eierforhold til firmaet og at de har en yrkesstolthet som vi er helt avhengig av for å lykkes. Det er også hyggelig at vi som nye eiere er blitt godt mottatt. At vi skal utvide arbeidsspekteret til mer enn VA-jobber for kommuner er også blitt positivt mottatt av de ansatte. De er også innstilt på å bli med på oppdrag i et større geografisk område. Vi ser for oss det sentrale Østlandet med alle fylkene rundt Oslofjorden som det naturlige nedslagsfeltet, sier Lindahl.

Tapte rettssak

De to vet hva de går til, selv om de har registrert negative medieoppslag i forbindelse med et VA-prosjekt Entreprenørteknikk utførte for Bærum kommune.

Kommunen gikk til sak mot selskapet for feilfakturering, heving av kontrakt, dagmulkt og erstatning etter en mislykket ledningsrenovering. Bærum kommune vant på alle punkter i 2013.

Larviksfirmaet ble dømt til å tilbakebetale 1,3 millioner kroner, inkludert saksomkostninger.

Starter med blanke ark

– Vår fordel er at vi kan begynne med blanke ark som nye eiere, og vi har ikke hendelser av denne typen hengende over oss. Entreprenørteknikk har i alle år vært en trygg og god arbeidsplass og utført hundrevis av vellykkede oppdrag. Dessverre kan det skje feilskjær i ethvert firma, og slike hendelser må vi gjøre alt vi kan for å unngå, sier Lennart Svartnes Miljkovic.

De to eierne mener nærmere 20 år i bransjen har gitt dem et solid nettverk og gode referanser.

– Vi er også godt fornøyd med at vi de nærmeste ukene er i posisjon for å signere flere store prosjekter. Vi har ikke målsetting om å bli stor totalentreprenører, men tvert imot tilby de store aktørene det vi er best på som underentreprenører. Da tenker vi først og fremst på grunnarbeider og anleggsdrift generelt. Vi mener vi er gode på prosjektgjennomføring og økonomistyring, sier de to.

Utvider markedet

De siste årene har Entreprenørteknikk i stor grad vært en VA-entreprenør, men nå ønsker Lindahl og Svartnes Miljkovic gjennom sitt nye selskap Entek AS å rette fokus mer mot komplette grunnarbeider, inklusiv vann- og avløp i større boligprosjekter i Oslo og Akershus.

Han mener også rørfornying er et naturlig satsingsområde, siden firmaet har både kompetanse og utstyr for dette.

– 2018 blir et år med stabilisering og omstrukturering, i tillegg til at vi skal gå aktivt ut i markedet og fortelle hva vi er gode på. Så satser vi på en god omsetning og et positivt resultat fra og med 2019, sier Tommy Lindahl.

Lindahl og Svartnes Miljkovic er innstilt på mange og lange dager, men som småbarnsfedre har de avklart dette på hjemmebane før signering.

– Nå blir det mye jobb, men også frihet til å sette av kvalitetstid med familien, sier de to optimistisk.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse