loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SKIFTER ROLLE: Tone Foss By slutter som daglig leder i familiebedriften Foss Fabrikker AS. (Foto: Jacob Johannes Buchard)
SKIFTER ROLLE: Tone Foss By slutter som daglig leder i familiebedriften Foss Fabrikker AS. (Foto: Jacob Johannes Buchard)

Går av som daglig leder

/ 2018-03-23 15:26:52

Tone Foss By forlater stillingen som daglig leder i familieeide Foss Fabrikker AS. Hun blir arbeidende styreleder.

57-åringen overtok ledelsen av familiebedriften etter sin far i 1999.  Det vil fortsatt være et aktivt eierskap i familiebedriften som produserer baderomsmøbler.

Fornuftig tidspunkt

Nå starter jobben med å finne en ny daglig leder.

– Selskapet har vært gjennom store endringer de seneste årene, med endret distribusjonsstrategi kombinert med økt fokus på merkevarebygging og kundeoppfølging. Tone har gjort en fantastisk jobb i nær 20 år som leder av bedriften. Tidspunktet for ansettelse av ny daglig leder er derfor fornuftig. Vekst og merkevarebygging er sterkt prioritert fremover. Jeg ser frem til et fortsatt spennende samarbeid i årene som kommer, sier nåværende styreleder Trygve Holtskog.

Han blir styremedlem når Tone Foss By overtar som leder av styret i løpet av høsten 2018.

Fem søsken

Foss Fabrikker AS ble etablert 1. desember 1968 av Johannes Foss. Han lyktes med å etablere produksjon og salg av baderomsmøbler i Norge.

LES MER: 5 centimeter fra store flomskader høsten 2017

Foss Fabrikker AS omsetter i dag for nærmere 100 millioner årlig og er direkteleverandør til et landsdekkende VVS-forhandlernettverk.

Tones eldre bror Øystein Foss leder i dag produktutvikling og har vært aktiv i driften i 40 år. I 2009 ble det gjennomført et generasjonsskifte, hvor Johannes Foss gav alle sine eierandeler til sine fem barn. I 2017 ble dette endret. Nå eier tre av de fem i søskenflokken selskapet.

Endringen i ledelsen som skjer nå vil ikke påvirke eierstrukturen.

Offensive planer

Familien er opptatt av å skape verdier i Norge og har offensive planer for Foss Fabrikker AS.

Tone Foss By har selv fremmet ønske om å tre ut av den daglige driften og frigjøre mer tid til strategisk arbeid.

– Over flere år har mitt fokus vært å styrke lønnsomheten og den markedsstrategiske kompetansen i bedriften. Jeg kjenner meg trygg på at tiden nå er inne til å finne min erstatter som daglig leder. Så langt er det ikke aktuelt for 3. generasjon å overta driften. Det betyr at vi nå søker etter rette person som kommer til en bedrift med dyktige og endringsvillige medarbeidere, sier Tone Foss By, som pendler mellom sitt hjem i Åfjord og Birkeland hvor fabrikken holder til.

Som arbeidende styreleder vil Tone fortsatt være aktivt involvert i bedriften og fronte den utad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse