loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
OPPKJØP: Daikin Europe N.V. kjøper den norske distributøren Friganor AS.
OPPKJØP: Daikin Europe N.V. kjøper den norske distributøren Friganor AS.

Daikin kjøper opp Friganor

/ 2018-10-30 09:57:12

Daikin Europe N.V kjøper alle aksjene i sin norske distributør, Friganor AS.

Daikin er et verdensledende selskap innen varme, klimaanlegg og ventilasjon. Daikin Europe N.V har hovedkontor i Belgia og rundt 7.000 ansatte.

Tilbake til 1986

Siden 1986 har Friganor AS har solgt Daikin sine produkter i Norge, og har gjennom teknisk kompetanse og tydelig kundefokus, oppnådd et godt fotfeste i det norske markedet.

Friganor AS har spilt en avgjørende rolle i oppbyggingen og utviklingen av et sterkt landsdekkende forhandlernettverk i Norge.

På lik linje med veksten i den norske økonomien, har markedet for Daikin sine produkter ekspandert de siste årene, og vil fortsette å vokse på bakgrunn av økt etterspørsel etter varme- og klimaanlegg med lav GWP.

Familieeid

I 2017 omsatte Friganor for 142 millioner kroner i Norge. Selskapet har fram til oppkjøpet vært eid av Per Engebrethsen (33 prosent) og Steinar Strømsnes Engh (33 prosent) og deres nærstående (34 prosent).

– Vi er stolte over å ha vært Daikin sin eneimportør i Norge i over 30 år. Gjennom denne perioden har vi bygget et fantastisk team, og Friganor har oppnådd anseelse i markedet som et profesjonelt selskap med høy teknisk kompetanse. Vi har imidlertid innsett at det er noen begrensinger for videre ekspansjon ved å være et familieeid selskap. På samme tid har Daikin vist seg å være et satsningsvillig og innovativt selskap med en sterk økonomi. Ved å være en del av Daikin-gruppen, som er verdens største leverandør av høykvalitets varmepumper og klimaanlegg, kan vi fortsette vår strategi for å oppnå den markedsposisjonen som Daikin fortjener i Norge, samtidig som vi tar vare på de kvaliteter som har gjort Friganor helt unikt, sier daglig leder Fredrik Engh i Friganor AS.

Friganor AS har i dag cirka 30 ansatte.

Skandinavisk fundament

– Jeg er stolt over å kunne innlemme en så verdifull partner i Daikin-familien. For å styrke vårt skandinaviske fundament er dette et viktig steg videre for Daikin, og det er motiverende at vi bygger videre på ekspertisen og kompetansen til de ansatte i Friganor AS, sier visepresident Tsubouchi i Daikin Europe. N.V.

Han er også glad for at Fredrik Engh fortsatt skal lede Daikin Norge.

– Vi ser frem til å jobbe sammen med ham og hans team for å utvikle kreative løsninger og videre vekst for selskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse