loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
PRISET: De fikk pris som Comforts beste: Synnøve Monsen (til venstre), Jan Arild Brovold, Øyvind Brovold og Christen Brovold i Brovold VVS.
PRISET: De fikk pris som Comforts beste: Synnøve Monsen (til venstre), Jan Arild Brovold, Øyvind Brovold og Christen Brovold i Brovold VVS.

Tar generasjonsskiftet gradvis

Georg Mathisen / 2017-12-01 13:18:27

Comfort-kjedens beste bedrift er midt i generasjonsskiftet. – Vi har jobbet med det over tid, sier avtroppende sjef Jan Arild Brovold.

På Eide på Nordmøre ligger den beste butikken i Comfort.

– Det er mor som er primus motor i butikken. Det er hennes ære at vi har fått denne prisen, sier daglig leder Christen Brovold i Brovold VVS.

Mens han har tatt over etter faren som daglig leder, er det moren som styrer butikken, nemlig. Synnøve Monsen var overrasket over at det skulle bli en liten butikk i Distrikts-Norge som
ble plukket ut da Comfort delte ut pris i februar.

Ingen familiefeider

På Eide sitter familiebedriften med æren, men samtidig midt i generasjonsskiftet. Ivar Brovold startet rørleggerbedriften i 1955. Sønnen Jan Arild Brovold og svigerdatteren Synnøve Monsen overtok i 1982. Nå er det barna deres, Christen og Øyvind, som er henholdsvis daglig leder og styreleder.

– Årene går, og en gang må man gjøre det. Vi har egentlig jobbet med dette over tid og tatt det gradvis. Jeg begynner på mitt 63. år, så pensjonsalderen nærmer seg fort, konstaterer Jan Arild Brovold.

Han har ingen planer om å legge verktøyet på hylla med det første, men er samtidig opptatt av at han ikke skal gå som noen syvende far i huset. Rørleggerbedriften har han gitt fra seg roret i, mens eiendoms­selskapet og holdingselskapet er neste fase.

– Vi kommer godt overens, og dette har stort sett ikke vært noe problem. Av og til er det ett eller annet vi er uenige om, men det fører ikke til noen familiefeider, akkurat, smiler brødrene.

To inne, to ute

Generasjonsskiftet må også ta hensyn til at to av de fire søsknene ikke har gått inn i familiefirmaet. Yngstebror Ivar har også svennebrev og mesterbrev som rørlegger, men er nå prosjektleder hos GK samtidig som han holder på med ingeniørutdannelsen.

Søsteren Ragnhild har begynt på logistikkutdannelse i Molde.

– Det må gjøres rettferdig også overfor dem, understreker Øyvind Brovold.

De får hjelp utenfra. Revisoren i firmaet kan det meste om generasjonsskifter, og i tillegg får de råd fra advokat. Comfort er også på banen med fokus på generasjonsskifte.

Kjedebytte

Det er mindre enn tre år siden Brovold VVS ble med i Comfort-kjeden. Før det hadde bedriften vært en del av Bademiljø i nærmere 25 år.

– Vi er meget godt fornøyde med at vi byttet. Vi følte at Comfort hadde mer å by på av det vi trengte, og det skiftet var veldig riktig for bedriften vår, sier Synnøve Monsen.

Unge ledere-samlinger er blant Comfort-tilbudene som Christen Brovold trekker frem. Selv er de to unge lederne opptatt med å videreutdanne seg ved siden av den vanlige arbeidsdagen. De tar kem-linje på teknisk fagskole på Gjøvik og er ferdige med to av de fire årene.

– Nå har vi begynt med den artige biten. Det faglige, sier de to.

Varme på vent

Butikken fikk pris, men det er håndverk som er hoveddelen av driften. Spesielt eneboliger og service. Nå om dagen er det så mange varmeanlegg på gang at kundene må vente litt.

Oljefyringsforbudet har ført til flere forespørsler.

– De som har oljefyrer, holder på å våkne opp, sier Christen Brovold.

– Privatkundene kommer gjerne innom butikken når de har et prosjekt på gang. Vi har jevn trafikk selv i lille Eide med 3500 innbyggere. Nå er det spyleklosetter som begynner å bli litt i tiden, forteller Synnøve Monsen.

LES MER: Møt den nye Comfort-sjefen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse