loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
MERKER PÅGANGEN: Fagansvarlig i Comfort, rørlegger Conrad Ekholt merker økende interesse fra kunder som vil ha alternativer til oljefyren. (Foto: Comfort)
MERKER PÅGANGEN: Fagansvarlig i Comfort, rørlegger Conrad Ekholt merker økende interesse fra kunder som vil ha alternativer til oljefyren. (Foto: Comfort)

Oljefyrforbud øker trykket fra kundene

/ 2018-02-05 07:30:33

Comforts fagansvarlige bruker oljefyrforbudet til å markedsføre miljøvennlige alternativer. Etterspørselen er stigende.

30.000-40.000 husstander må fjerne oljefyren innen 2020. Nå øker pågangen av nordmenn som nå skifter fra oljefyr til andre varmekilder, noe som blant annet gjør at pågangen hos rørleggerne øker kraftig.

Dobbel støtte i 2018

Enova lanserte i oktober 2017 en fordobling av støttebeløpet til utskiftning av oljefyr. Om to år blir denne typen oppvarming ulovlig, men frem til dette vil man kunne motta støtte.

I 2018 kan du motta dobbel støtte – opptil 50.000 kroner – for fjerning av oljefyren. I 2019 halveres støtten. og fra 2020 er den helt borte.

Tallene for antall husstander med oljefyr er upresise, men det anslås at det i dag er 30.000-40.000 husstander med oljefyr i Norge.

Varmepumper populært

– Siden ordningen ble innført i fjor høst, har vi opplevd et solid trøkk av henvendelser. Mange av dem som kontakter oss er ute etter kunnskap om alternative løsninger. Flere som skal bytte ut oljefyren, velger miljøvennlige alternativ som varmepumpe eller vannbåren varme. Dette er langsiktige løsninger som mange ser er smarte investeringer, sier rørlegger og fagansvarlig i Comfort, Conrad Ekholt.

Kostnadene faller

Ekholt opplyser at mange nok kan ende opp med å velge oppvarming med strøm fordi det tilsynelatende ser ut som det rimeligste alternativet på grunn av den relativt lave installasjonskostnaden.

De fleste tar da ikke høyde for at kostnadene i fremtiden vil avhenge av strømprisene.

– Dersom man velger vannbåren varme som primær varmekilde vil kostnadene i ettertid være betydelig lavere enn om man for eksempel benytter seg av strøm som oppvarmingskilde.
Dersom man har god tilgang på ved, kan man varme opp vann til vannbåren varme med en rentbrennende ovn. Mange vil faktisk få fremtidig oppvarming nesten kostnadsfritt, og i tillegg er det miljøvennlig, forteller Ekholt.

Conrad Ekholts beste tips

Her er Ekholts beste tips for utskifting:

  • Steg 1: Start planleggingen i god tid – det er ikke så lurt å koble ut oljefyren og -tanken midt på vinteren. Kanskje bor du i en kommune som ikke krever at tanken skal fjernes, men kun saneres og fylles igjen?
  • Steg 2: Finn frem informasjon om både oljefyr og –tank: tankens alder, størrelse og gjerne materiale. Siste tilstandskontroll av oljetanken kan være svært nyttig for dem som eventuelt skal sanere tanken.
  • Steg 3: Gjør deg opp noen tanker om budsjett: Hvor mye har du råd til å betale for en erstatningsløsning? Ta med støtten du kan få fra Enova.
  • Steg 4: Kontakt forhandler av erstatningsløsning – de kan finne ut hva som passer best i din bolig.
  • Steg 5: Montering – nå kan du lene deg tilbake og overlate jobben til ekspertene.
  • Steg 6: Send fakturaene til Enova og få noen av pengene tilbake! Kos deg med det nye inneklimaet mens du oversender alle fakturaer du har mottatt i prosjektet til Enova, og få inntil 50.000 kroner i støtte.

 

LES MER: Flere råd om boligvarme fra Comfort finner du her

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse