loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
EKSPLOSJON: Markedssjef Eirik Vigeland i Boligmappa opplever voldsom vekst. (Foto: Jørgen Nordby)
EKSPLOSJON: Markedssjef Eirik Vigeland i Boligmappa opplever voldsom vekst. (Foto: Jørgen Nordby)

Bruken av Boligmappa har eksplodert

/ 2018-09-18 12:48:58

Siden august 2017 har Boligmappa hatt en brukervekst på 65 prosent. Rørleggerkjeden Comfort oppfordrer alle medlemmer til å levere dokumentasjon digitalt.

– Vi har nå over 870.000 boligmapper i systemene. Siden august i fjor har antall nye brukere skutt i været. Stadig flere boligeiere etterspør dokumentasjon digitalt. Boligmappa følger gårds- og bruksnummer, noe som gjør all dokumentasjon tilgjengelig for alle fremtidige eiere av boligen, sier markedssjef i Boligmappa, Eirik Vigeland.

Dokumentasjon vil bli enda viktigere

Regjeringen ønsker å gjøre endringer i dagens boliglov.

Endringene vil gi selgere et større ansvar for å kartlegge tilstanden til boligen før salg. Det skal blant annet ikke lenger være lov å kontraktsfeste at boligen selges «som den er». Justisdepartementet håper dette skal bidra til økt bruk av tilstandsrapporter av høy kvalitet.

– Regjeringens forslag gjør at boligselgers krav til dokumentasjon bare vil bli viktigere i tiden fremover. Utfordringen har tidligere vært at dokumentasjon på utført arbeid har blitt levert ut i papirform. Dokumentasjonen har da gjerne forsvunnet med flyttelasset til den tidligere eieren, sier Vigeland.

Virker mot svart arbeid

– Mange bedrifter har ikke noe automatikk i å levere fra seg dokumentasjon, selv om regelverket er klart. Kunden har krav på dokumentasjon på utført arbeid og produkter, og et større fokus på viktigheten av å dokumentere arbeidet som er gjort digitalt, kan også bidra til å bekjempe svart arbeid, sier regionsjef i rørleggerkjeden Comfort, Trond M. Hoel.

Hoel mener norske forbrukere ikke skal behøve å etterspørre dokumentasjon, og forteller at Comfort-kjeden har stort fokus på å få rørleggerne og butikkansatte til å ta i bruk Boligmappa.

Viktig for kunden

– Å samle dokumentasjon på arbeidet vi har gjort har stor verdi for kunden. Det kan få store økonomiske konsekvenser om dokumentasjon på utført arbeid kommer bort. Hvis du flytter inn i en bolig hvor den tidligere eieren har rehabilitert eller renovert badet, men tok med seg dokumentasjonen, får du tilstandsgrad 1 den dagen du skal selge boligen videre. Hvis du ikke har dokumentasjon på at arbeidet er utført av fagfolk, får du ikke prisøkning på taksten, sier Hoel.

Han understreker at dokumentasjonen gjelder for større endringer på badet og andre rørtekniske endringer og fornyelser. Bytter du eksempelvis toalett eller kran er det ingen krav på dokumentasjon.

RørNorge er deleier

Ambita AS er heleid av Nærings- og fiskeridepartmentet og eier Boligmappa AS med 88 prosent. Nelfo, Rørentreprenørene Norge, Elektroforeningen og de opprinnelige grunderne eier resterende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse