loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
TJENER GODE PENGER: Driftsresultatet i Brødrene Dahl ble 448 millioner kroner i 2016. Marketing- og kommunikasjonsdirektør Herman Larssen (innfelt) er godt fornøyd. Lokalene du ser er BDs nye servicesenter på Langhus som åpent høsten 2016.
TJENER GODE PENGER: Driftsoverskuddet i Brødrene Dahl ble 448 millioner kroner i 2016. Marketing- og kommunikasjonsdirektør Herman Larssen (innfelt) er godt fornøyd. Lokalene du ser er BDs nye servicesenter på Langhus, som åpnet høsten 2016.

Rekordomsetning for BD

Arne Kongsnes / 2017-06-13 08:58:04

Brødrene Dahl (BD) befester posisjonen som bransjens klart største grossist. Omsetningen i 2016 stoppet på hele 6,4 milliarder kroner.

Omsetningen økte med 5,2 prosent  – 316 millioner kroner – fra 2015, viser regnskapstallene.

6.376 millioner kroner er ny omsetningsrekord for selskapet.

Tjener også mest

Driftsresultatet ble 448,2 millioner kroner, opp 4,9 prosent fra 2015. I kroner er det også rekord. Men driftsmarginen falt fra 7,1 prosent i 2015 til 7,0 i 2016. Selskapet tjente altså 7 kroner per omsatt hundrelapp i fjor, langt over hva konkurrentene i bransjene har prestert de siste årene.

Så langt er det bare Heidenreich – som også fikk et rekordår i 2016 – av de andre grossistene som offentliggjort regnskapet for 2016. Der ble driftsmarginen 2,1 prosent.

Godt fornøyd

Slik kommenterer marketing- og kommunikasjonsdirektør Herman Larssen i BD regnskapstallene for 2016:

– Overordnet er vi godt fornøyd med fjoråret. Vi har bra vekst i alle våre tre kjerneområder: VVS, VMT og Industri, sier han.

VMT står for øvrig for vann- og miljøteknikk og tilsvarer det de fleste tidligere har forbundet med VA – vann og avløp.

Han trekker også fram selskapets nyere satsinger på forretningsområdene brannsikkerhet og havbruk, der særlig sistnevnte er et marked i sterk vekst i oppdrettsnasjonen Norge.

Oppsummering: BD-sjef Roger Lunde om 2016

Kostnadseffektive

Larssen mener den høye inntjeningen først og fremst skyldes langvarig oppmerksomhet i hele organisasjonen på å være kostnadseffektive – og et stort volum å fordele kostnadene på.  Samtidig er BD opptatt av å gi sine kunder bransjens beste betingelser.

– Vi er som et tankskip som glir videre med stø kurs , sier Larssen.

Brødrene Dahl har over lengre tid investert og oppgradert sentrallageret på Langhus. I fjor ble det også åpnet to nye servicesentre: Det ene ligger vegg i vegg med sentrallageret på Langhus, det andre på Ørlandet, like i nærheten av den nye militære hovedflyplassen vest for Trondheim.

Proffbutikker og e-handel

– Vi mener et godt utbygget nett av proffbutikker i tett kombinasjon med e-handel er det beste og mest effektive tilbudet vi kan gi våre rørleggerkunder. Da får de både mulighet til en rask handel på nett og tilgang til betydelig kompetanse og hjelp. Nå ser vi også effekten av at vi innførte nytt ERP/IT-system fra 1. januar i fjor, forteller Larssen.

Feiret 100 år i år: Fest for 1.650 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse