loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FEM AV DEM: Øverst fra venstre: Gunnar Lillebø, Hege Seim og Arild Storetvedt. Nederst: Bjørg Østrem og Tove Dramstad.
FEM AV DEM: Øverst fra venstre: Gunnar Lillebø, Hege Seim og Arild Storetvedt. Nederst: Bjørg Østrem og Tove Dramstad.

Brødrene Dahl feiret 100 år

/ 2017-05-22 11:15:20

Lørdag feiret Brødrene Dahl (BD) 100-årsdag med 1.000 ansatte og 650 samboere og ektefeller i Oslo Spektrum. Ansatte som blir lenge er en av BDs suksessformler.

Det er de gode kollegene og selskapets ønske om å utvikle de ansatte som er nøkkelen, ifølge noen av dem som har jobbet der lenge.

Møt fem medarbeidere som til sammen har nesten 200 års arbeidstid  i Brødrene Dahl.

Lastebil uten lappen

– Jeg kjørte lastebil for Brødrene Dahl i halvannet år før jeg fikk sertifikat, forteller regionsjef i vest Arild Storetvedt.

– Faktisk kjørte jeg en lastebil lastet med varer ned til oppkjøringa, og da jeg strøyk på første forsøk satte jeg meg inn i lastebilen og kjørte tilbake til lageret. Tidene har heldigvis forandret seg siden 1969, sier Storetvedt.

Selskapets medarbeiderundersøkelse bekrefter at arbeidsmiljøet i Brødrene Dahl er svært godt. Åtte av ti opplever jobben som meningsfull og har arbeidsoppgaver de liker, og like mange vil anbefale Brødrene Dahl som arbeidsgiver til venner.

At Brødrene Dahl satser på de ansatte er tydelig også når selskapet feirer sitt 100-årsjubileum. Brødrene Dahl har invitert alle ansatte med følge til en stor fest i Oslo Spektrum med god mat og drikke sist lørdag.
ALLTID PÅ VEI: Slik så lastebilene ut for 60 år siden. (Foto: Brødrene Dahl)ALLTID PÅ VEI: Slik så lastebilene ut for 60 år siden. (Foto: Brødrene Dahl)

Kollegene og kundene viktigst

Vi har snakket med fem ansatte i Brødrene Dahl. Salgssjef for VMT Hege Seim, servicesentermedarbeider i Ålesund Gunnar Lillebø, sentralbordoperatør i Stavanger Bjørg Østrem og innkjøper på hovedkontoret Tove Dramstad, i tillegg til nevnte regionsjef Storetvedt.

På spørsmål om hva som er bra med Brødrene Dahl er de alle enige om en ting: Kollegene og kundene er det viktigste.

– Vi tilbringer jo mye av tiden vår på jobb, og da er gode kolleger viktig. Vi damene i selskapet har siden 1997 organisert en tur annethvert år der vi reiser for å oppleve noe sammen. Da får vi også satt ansikt på noen av dem vi snakker med på telefon. Det er utrolig bra. Å trives sammen med gode kolleger er veldig viktig for jobben, forteller Bjørg Østrem som til daglig sitter på sentralbordet i Stavanger.

Hun er Brødrene Dahls ansikt og stemme utad både for dem som kommer på besøk og dem som ringer.

Medarbeiderundersøkelsen bekrefter også at kulturen og samholdet er godt. Det er sju av ti som mener samhandlingen i egen avdeling er god og at kulturen i selskapet er preget av åpenhet og tillit.

Stabil arbeidsgiver

Brødrene Dahl feirer 100 år i Norge. Flere av de ansatte har imidlertid kommet inn i selskapet gjennom oppkjøp.

– Jeg har hatt fire forskjellige arbeidsgivere, selv om arbeidsplassen min har vært den samme hele tiden, forteller Gunnar Lillebø fra Ålesund.

Lillebø begynte som lastebilsjåfør i Ålesund rør i 1975, og endre i Brødrene Dahl da Setsaas ble kjøpt opp i 1995.

– Brødrene Dahl er en arbeidsplass du kan stole på og som tenker framover. Da jeg ble syk og endte i rullestol i 2007 var jeg aldri i tvil om at jeg skulle tilbake i jobb. Brødrene Dahl fant plass for meg på servicesenteret, og det var fantastisk å komme hit i 2008, sier Lillebø.

Brødrene Dahl er kjent for å stabilitet.

– Selv i perioder der resultatene ikke har vært som ønsket, har Brødrene Dahl valgt å satse på folk framfor å permittere dem. Jeg har selv hatt gleden av Brødrene Dahls innsats for de ansatte på den veien jeg har gått fra å være ryddegutt på lageret i 1968 og fram til i dag, som regionssjef for Vestlandet. Brødrene Dahl stiller krav til både selskapet og de ansatte, men gjør det også mulig for folk å lykkes, sier Arild Storetvedt.

Satser på de ansatte

Veldig mange blir i Brødrene Dahl fordi selskapet gir de ansatte mulighet til å utvikle seg og finne nye utfordringer i jobben.

– Dersom du er entusiastisk og nysgjerrig opplever jeg at Brødrene Dahl er villig til å satse på deg. Mulighetene til å bytte roller internt og fylle på med kurs og utdanning er stor. Og den er blitt enda bedre etter at Saint-Gobain kom inn som eier, sier Tove Dramstad, innkjøper på hovedkontoret på Bryn.

Hun har jobbet i Brødrene Dahl siden 1973, bare avbrutt av et mislykket opphold på to måneder hos et annet firma i 1975.

Også Hege Seim, distriktssjef for VMT i BuTeVe, er enig.

– Jeg kom inn som sentralbordansatt i det som da het Setsaas i 1990, og dermed inn i Brødrene Dahl i 1993. Jeg har hele tiden fått utvikle meg på en trygg arbeidsplass, forteller hun.

Kvinne blant menn

Livet som jente i VMT-bransjen har ikke alltid vært enkelt.

– Det er ikke til å stikke under en stol at det tok tid før kundene begynte å ta meg på alvor. Jeg var kvinne omgitt av menn, og jeg kunne ingenting om bransjen før jeg begynte. Brødrene Dahl valgte å satse på meg, og etter hvert begynte kundene å ringe meg, sier hun.

Men veien dit var ikke bare enkel.

– Jeg husker én kunde som hadde forsøkt å forklare meg hva han trengte mange ganger. Jeg skjønte ingenting. Da satte han seg i bilen og kjørte til kontoret mitt. Han banket på med de to rørdelene han hadde forsøkt å forklare meg på telefon uten å lykkes. Da han dro sa han: «Jeg håper du skjønner dette en gang for alle!». Det gjorde jeg, ler Seim.

Resultatene er klare for hele bedriften. Åtte av ti er stolte av å jobbe i Brødrene Dahl, og er sterkt engasjert i jobben sin. Det er grunnen til at Brødrene Dahl har suksess. De fem vi har snakket med har sine personlige historier, men de er representative for så mange flere.  I Brødrene Dahl blir de ansatte værende fordi de trives.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse