loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Bravida er tildelt totalentreprisen for tekniske fag til Norsk Kyllings nye fabrikk i Orkanger. Kontrakten er på 300 millioner og er Bravidas største i nyere tid.
STORKONTRAKT: Petter Grande Storhaug, regiondirektør Midt i Bravida Norge; Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge; Christian Wist, administrerende direktør i NHP Eiendom; Terje Sjåvik, økonomidirektør i Norsk Kylling; Roy Sandgrind, eiendomsutvikler Produksjon i NHP Eiendom; Bjørn Sortland, prosjektleder og CEO i Atax; og Frode Henning Antonsen, partner og advokat i Advokatfirmaet Steenstrup Stordrange.

Rekordkontrakt til Bravida

/ 2018-09-21 10:17:51

Bravida er tildelt totalentreprisen for tekniske fag til Norsk Kyllings nye fabrikk i Orkanger. Kontrakten er på 300 millioner og er Bravidas største i nyere tid.

Kontrakten ble signert med NHP Eiendom.

SLIK: Illustrasjon av Norsk Kylling sitt nye produksjonsanlegg i Orkanger.SLIK: Illustrasjon av Norsk Kylling sitt nye produksjonsanlegg i Orkanger.

Energismart fabrikk

Norsk Kylling ønsker å bygge verdens mest energismarte produksjonsanlegg, og investeringer i drift og teknologi knyttet til dyrevelferd gjør at fabrikken vil bli banebrytende innen energibruk og bærekraft.

Som en del av dette bygges en egen energisentral som skal sikre verdensledende løsninger på energiforbruk.

Fabrikken vil ha innovative løsninger for lagring og styring av energi, og vil gjennom dette kunne redusere CO2-utslippet betraktelig.

Komplett pakke

Bravida skal levere en komplett totalteknisk pakke til fabrikken, bestående av sanitær og varme, sprinkler, klimatisering og automasjon, og elektrotekniske anlegg, inkludert sikkerhet samt lås og beslag.

Prosjektet har et spesielt aspekt knyttet til hygiene i forbindelse med opptørking av lokalene etter vask, samt en spesiell prosess med luktreduksjon til omgivelsene.

Samhandlingsfasen er allerede i gang og vil vare ut året. Oppstart av byggingen er planlagt til første halvår 2019, og Bravida vil ha fullt trykk på prosjektet fra oktober 2019.

Bygges på 18 måneder

I løpet av omkring 18 måneders byggetid skal det gjennomføres rundt 120.000 timer på montering, og på det meste vil det være 60-70 personer på utførelse og 10-15 personer i stab og oppfølging, til planlagt ferdigstillelse sommeren 2021.

– Vi i Bravida er svært fornøyd med å ha fått dette spennende og viktige prosjektet, og gleder oss til å begynne på arbeidene. Vi ble involvert i en tidlig fase, noe som gir oss en unik mulighet til å påvirke løsninger, planlegge og målsette innkjøp, og bygge opp de rette teamene. Det å unngå skader og ulykker har høy prioritet i dette prosjektet som i vårt arbeid for øvrig, sier Tore Bakke, administrerende direktør i Bravida Norge.

Digitale prosesser

Med en kontraktsverdi på rundt 300 millioner kroner er dette den største kontrakten i Bravida Norge i nyere tid.

– Vi ønsker å bruke fulldigitaliserte prosesser og verktøy, deriblant Dalux, for å sikre en effektiv produksjon og økt produktivitet. Dalux sin digitale løsning skal anvendes som støtte til å utføre oppgaver, kontrollplaner og sjekklister, samtidig som vi skal bruke det som kommunikasjonsverktøy internt og med kunden. Vi vil også benytte BIA-appen (Bravidas Informasjonssystem for Arbeidsmiljø) på hele prosjektet, forteller Johan Varmedal, teknisk direktør i Bravida Norge.

Norsk Kylling eies av Rema 1000 og har gjennomgått en stor transformasjon de siste årene ved å ha blitt langt mer bærekraftig og lønnsom gjennom fokus på dyrevelferd og produkter av topp kvalitet.

Prosjektet er en av de største satsinger innen næringsmiddelindustrien i den senere tid i Norge, og vil utgjøre starten for etablering av en klynge med næringsmiddelvirksomheter i området.

 

Ett svar til “Rekordkontrakt til Bravida”

  1. Gratulerer til Bravida, sikkert et fantastisk spennende prosjekt å Bryne seg på 👍🤝

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse