loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
GOD START PÅ 2017: Bravida Norge, her ved to av selskapets montører, har fått en god økonomisk start på 2017. (Foto: Bravida)
GOD START PÅ 2017: Bravida Norge, her ved to av selskapets montører, har fått en god økonomisk start på 2017. (Foto: Bravida)

Bravida fortsetter veksten

Arne Kongsnes / 2017-05-10 09:36:40

Bravida Norge økte omsetningen i første kvartal med 28 prosent – til 856 millioner kroner.

Dermed vokser den norske delen av Bravida enda raskere enn konsernet ellers, der omsetningen i første kvartal (januar-mars) økte med 20 prosent og stoppet på 4.115 millioner svenske kroner (SEK).

God og lønnsom vekst

For Bravida Norge ble driftsmarginen 5,7 prosent, på linje med samme periode i 2016.

– Vi er svært fornøyd med at vi leverer god vekst og at dette er lønnsom vekst, sier administrerende direktør Tore Bakke i Bravida Norge.

Omsetningsveksten som følge av oppkjøpet av Moelven Elektro AS utgjorde i perioden rundt 60 millioner kroner av den samlede veksten på 186 millioner.

2016: Bravida tjente 220 millioner kroner

Serviceoppdrag størst

Selskapets kunder er både entreprenører, private virksomheter og det offentlige. 52 prosent av omsetningen kom siste kvartal fra serviceoppdrag, mens 48 prosent kom fra prosjekter.

Selskapets siste oppkjøp ble gjennomført 8. mai, kjøpet av Oras AS. Oras har en omsetning på omtrent 1.200 millioner og over 700 ansatte. Kjøpet medførte at Bravida, som i dag er størst i Norge innen elektroinstallasjoner, nå også blir den største innen rørinstallasjoner, samt betydelige på ventilasjon.

Oras bedrer tverrfagligheten

Tore Bakke tror selskapene har mye å tilføre hverandre og at kjøpet vil gi kundene et enda bedre tilbud.

– Vi ser betydelige faglige og markedsmessige synergier med en sammenslåing av selskapene. Det viktigste for våre kunder er at vi styrker vår posisjon på rør og ventilasjon. Vi vil som en følge av oppkjøpet kunne gi våre kunder et langt bedre tverrfaglig tilbud mange steder, sier Bakke.

Tore Bakke styrer både Bravida og Oras

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse