loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
GOD BUTIKK: Rørleggermester Joakim Siljuberg opplever stor suksess med Borgen Rørleggerbedrift AS. 29-åringen stiller høye krav til sine ansatte og samarbeidspartnere.  – Vi skal unngå reklamasjoner, sier han.
GOD BUTIKK: Rørleggermester Joakim Siljuberg opplever stor suksess med Borgen Rørleggerbedrift AS. 29-åringen stiller høye krav til sine ansatte og samarbeidspartnere.  – Vi skal unngå reklamasjoner, sier han.

Suksess for ung mester

/ 2017-11-13 14:58:31

På få år har rørleggermester Joakim Siljuberg (29) bygget opp en solid bedrift. Mange arbeidstimer gir høy lønnsomhet.

Tekst og foto: Rune Midtskogen, Fagrådet for våtrom

– Jeg stiller høye krav til mine ansatte, men er opptatt av å skape et godt miljø hvor folk skal trives. Samme krav stiller jeg til våre samarbeidspartnere: Det skal ikke være noe tull.

Med 200.000 kroner i egenkapital kjøpte den blide og offensive rørleggermesteren Borgen Rørleggerbedrift AS fra tidligere eier i 2011. Og det tok ikke lang tid før bedriften gikk som en kule økonomisk.

– Jeg hadde ikke klart dette uten dyktige ansatte, men de vet godt hva jeg krever av dem. Vi skal levere skikkelig arbeid, og alltid være tilgjengelig for kunden. Vi har et godt rykte som vi skal ivareta, sier Joakim Siljuberg til Fagrådet for våtrom.

Ingen snarveier

Den Godkjente våtromsbedriften har ikke brukt én krone på markedsføring. Av en omsetning på 11,6 millioner kroner, leverte bedriften i fjor et driftsresultat på 1,7 millioner kroner. På seks ansatte. Det er god butikk. driftsmarginen ble hele 15 prosent.

Men det har sin pris: Joakim jobber 12-14 timer hver dag. I tillegg trener han mye. 29-åringen er i verdenstoppen i thaiboksing.

– Jeg stortrives og gir meg aldri! Da jeg startet opp for meg selv, var jeg usikker på hva jeg gikk til, men hadde et ønske om å få det til. Skal du lykkes må du jobbe og stå på. I tillegg må du ha dyktige ansatte og gode rutiner. Vi skal unngå reklamasjoner, forteller han.

Fagrådet for våtrom møter den sympatiske mesteren på kontoret på Dal i Eidsvoll. Her – i et eldre kontorbygg, liggende bare et steinkast unna jernbanestasjonen – finner du Borgen Rørleggerbedrift AS.

Store prosjekter

Bedriften er i dag åtte ansatte hvorav sju rørleggere. Og snart blir de to rørleggere til. Den siste tiden har bedriften samarbeidet med bemanningsfirmaet BackUp Personell for å finne de rette rørleggerne.

– Vi er godt fornøyd med samarbeidet så langt og ønsker å finne motiverte og flinke rørleggere i lokalmiljøet. Jeg stiller store krav til mine ansatte, men er opptatt av å skape et godt miljø hvor folk skal trives. Samme krav stiller jeg til våre samarbeidspartnere: Det skal ikke være noe tull, understreker Joakim.

– Å bruke nødvendig tid til å kontrollere og dokumentere gir det beste resultatet. En skal ikke være redd for å stille krav til sine samarbeidspartnere. Det er ofte et godt virkemiddel for å oppnå suksess, sier daglig leder i Fagrådet for våtrom, Cato Karlsen.

Den Godkjente våtromsbedriften bygger mange bad etter våtromsnormen. Ved siden av service, er prosjektjobbing blitt et av bedriftens beste inntektskilder. For øyeblikket skal de ferdigstille 70 leiligheter i Hakadal i samarbeid med Block Watne. Og det er mer i vente.

– Jeg stilte tidlig krav til utbygger at jeg ønsket å være med i prosjektgruppen for å ha kontroll på det som skjer. Sjekklister og tegningsnummer skal alltid være korrekte. Og vi skal dokumentere.

Ja til belegg og plater

29-åringen bruker arbeidsdagen ute i felten. Han er altfor glad i det praktiske arbeidet til å klare gi slipp på det.

– Å jobbe med bad har alltid interessert meg; her er det alltid nye løsninger som skal prøves. Også blir du kjent med nye kunder. Jeg sier alltid til mine ansatte at vi skal ringe og mase på kunden i ettertid for å høre om for å høre om de er fornøyde med jobben vi har gjort, og spør alltid kunden om det er noe vi kunne gjort annerledes.

Han fortsetter:

– Mange av badene vi bygger i dag, leveres med belegg på gulv og plater på vegg. Det er så mye kult som produseres av plater, at du ser snart ikke forskjell på om det er fliser eller plater. Uansett. En slik løsning er stilig, solid – og en rimeligere løsning for kunden. Vi leverer det kunden vil ha, så lenge det lar seg gjennomføre og innenfor tekniske krav, sier Joakim Siljuberg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskodeannonse
annonse
annonse
annonse