loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SLIK: Ateas nye hovedkontor på Hasle i Oslo. Røarbeidene starter i november. (Illustrasjon: Blår)
SLIK: Ateas nye hovedkontor på Hasle i Oslo. Røarbeidene starter i november. (Illustrasjon: Blår)

Stor rørentreprise til Assemblin

Arne Kongsnes / 2018-05-09 15:14:49

Assemblins prosjektavdeling i Sarpsborg fikk rørentreprisen for Ateas nye hovedkontor på Hasle i Oslo.

I januar 2020 flytter IT-leverandøren inn i Oslos nyeste smartbygg.

Med sine 18.300 kvadratmeter, fordelt på 11 etasjer over bakkenivå, vil Ateas nye hovedkontor i Norge ruve godt i landskapet.

Assemblin skal levere alt av rør, sanitær, varme og sprinkler, i tillegg til montasje av kjøleanleggene. Bygget blir liggende på samme område som det nye hovedkontoret til Securitas, hvor Assemblins prosjektavdeling i Oslo har hatt ansvar for rørarbeidene.

Oppstart i november

– Prosjekteringsarbeidet er allerede godt i gang, og jobben på selve anlegget skal etter planen starte i midten av november. Vår del av prosjektet skal være ferdigstilt i august 2019. Det betyr i realiteten en effektiv byggeperiode på bare 7, 8 måneder. Det krever god planlegging og effektiv gjennomføring, men vi er godt forberedt, sier prosjektutvikler Jan Ove Kvalvåg i Assemblin Sarpsborg.

Innovativt smartbygg

Ateas nye hovedkontor henter inspirasjon fra andre nyskapende smartbygg som The Edge i Amsterdam og Sola-bygget utenfor Stavanger.

Administrerende direktør hos Höegh Eiendom, Eirik Thrygg, synes det er spennende å jobbe med en innovativ aktør som våger å utfordre konvensjonelle kontorbygg og arbeidsformer.

–  Det nye kontorbygget vil tilrettelegge for gode arbeidsformer for leietakerne. Vi ønsker å ta i bruk kognitiv dataanalyse for blant annet å lære bygget og driften av dette hvordan brukerne ønsker å bruke bygget. Bygget skal oppleves som effektivt og intuitivt for brukerne, sier prosjektleder Erik Ryttervoll Kvamshagen i Höegh Eiendom.

Kunnskapsdeling

Når Atea flytter inn i det som skal bli et skikkelig smartbygg, står kunnskapsdeling på tvers av bransjer helt sentralt i selskapets videre utvikling.

– Vi skal bygge Norges sterkeste tech-hub – et sted der mennesker og teknologi møtes, der nye ideer skapes og inspirasjon og læring deles, på tvers av bransjer og industrier sier Michael Jacobs, administrerende direktør i Atea Norge.

– Sammen med byggeier skal vi finne de øvrige leietakerne for å skape et levende kunnskapsmiljø, sier Jacobs.

Han peker på at Hasle er en del av Oslo som er i sterk vekst og håper flyttingen av IT-selskapet vil bidra til å gjøre området til et enda mer attraktivt sted å bo, leve og jobbe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse