loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SJEKK SKILTET! HMS-sjef Bengt Johnsen måtte ta sin 1965-modell Ford Ranchero ut på en luftetur for å feire at Assemblin var miljøsertifisert etter ISO-14001.
SJEKK SKILTET! HMS-sjef Bengt Johnsen måtte ta sin 1965-modell Ford Ranchero ut på en luftetur for å feire at Assemblin var miljøsertifisert etter ISO-14001.

HMS-sjef med utrolige bilskilt

/ 2018-07-05 09:15:43

HMS-sjef  Bengt Johnsen i Assemblin AS har et litt spesielt registreringsnummer på sin 1965-modell Ford Ranchero.

Feiret sertifisering

Endelig kom nummerskiltet på bilen til Assemblins HMS-sjef Bengt Johnsen til sin rett. Da han i juni fikk bekreftelsen på at bedriften var miljøsertifisert etter ISO-14001, måtte han ta sin 1965-modell Ford Ranchero ut på en luftetur for å feire.

Bengt Johnsens lidenskap for klassiske amerikanske biler er godt kjent blant venner og kollegaer. I tillegg til den turkise Ford Rancheroen restaurerer han for tiden en 65 Ford Falcon Squire og har nylig solgt unna en 66 Ford Fairline.

K0bler jobb og hobby

Det spesielle med Bengts bilinteresse er imidlertid ikke bilene i seg selv, men det faktum at alle har registreringsnummer tilsvarende Assemblins internasjonale sertifiseringer.

– Egentlig startet det ganske tilfeldig. Da jeg skulle registrere den første av disse veteranbilene, fikk jeg beskjed om at jeg selv måtte velge et registreringsnummer. Det første som slo meg var 18001, som er den internasjonale standarden for sikkerhet og arbeidsmiljø. Senere ble det både 45001 og altså 14001. ISO-45001 blir for øvrig først innført som sertifikatet for sikkerhet og arbeidsmiljø neste år, så der ligger jeg helt i forkant, smiler han.

Pusterom i hverdagen

Forden med registreringsnummer B-14001 er en skikkelig muskelbil med en 5 liters V8 motor, 300 hester, 5 trinns manuell girkasse og elektrisk kjøling. Med en vekt på bare 1.300 kilo, flytter den seg effektivt på veien.

 – Et paradoks at nettopp denne bilen fikk nummeret for miljøsertifiseringen?

– Ja kanskje litt, men det er jo mange måter å se dette på. Disse bilene er sjelden ute på veiene, det er mest vedlikeholdet og historien som fascinerer meg. Og en skal ikke glemme at det indre miljøet også betyr mye for oss mennesker. I en hektisk arbeidshverdag er det et kjærkomment pusterom å kunne koke seg ei kanne kaffe og tusle ut i garasjen for å stelle med disse gamle bilene. For meg er det kanskje nettopp det som gir det overskuddet og energien en trenger i jobben.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse