loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SERIØSE: Badeavdelingen til Askim & Mysen Rør AS teller 14 personer, og samtlige i avdelingen er kurset i Byggebransjens våtromsnorm (BVN) og har våtromssertifikat Modul A. – Vi har et veldig godt rykte, og det er den beste reklamen du kan få, sier prosjektlederne for badeavdelingen, Helge Bakke (til venstre) og Staale Pettersen. 

Vanntester alle bad

/ 2017-01-16 09:40:47

Badeavdelingen til Askim & Mysen Rør AS har strenge krav til bygging av bad. I fjor bygget de over 100 – og alle ble vanntestet.

TEKST OG FOTO: Rune Midtskogen, Fagrådet for våtrom

Rørleggerfirmaet er en gigant i bransjen med sine 125 ansatte og godt over 200 millioner kroner i omsetning. For firmaets badeavdeling har også veksten vært enorm. I dag teller «spesialavdelingen», som er dedikerte for bad, 14 mann.

God kontroll

Staale Pettersen (44) startet i firmaet i 2007, og styrer avdelingen sammen med fem år eldre Helge Bakke (49). Førstnevnte er utdannet maler og gulvlegger mens Helge har hatt ulike roller i byggebransjen før han begynte i firmaet i 2010.

– Vi var tre mann pluss noen innleide for ti år siden. Alle som jobber i avdelingen er ansatt her, og vi vi tilbyr alle tjenester innenfor bygging av våtrom. Det å ha alle fag, inkludert dyktige butikkansatte som er spesialister på interiør, oppbygging og innredning, har veldig mye å si. Ute på prosjektene kjenner vi alle gutta, vi har god kontroll og oversikt – og unngår dermed rot og forsinkelser, sier prosjektleder for badeavdelingen, Staale Pettersen.

Askim & Mysen Rør AS er Godkjent våtromsbedrift, og samtlige i badeavdelingen er kurset i Byggebransjens våtromsnorm (BVN) og har våtromssertifikat Modul A. Prosjektlederne har Modul A og B.

– Kursene har vært veldig lærerike. Vi bygger alle våtrom etter TEK 10 med BVN som oppslagsverk. Samtlige ansatte i badeavdelingen har Våtromsnormen tilgjengelig til enhver tid. Vi bruker også protanduk for vanntesting av alle gulv for å kunne dokumentere tetthet og fall til sluk med bilder, forteller Bakke.

Viktig verktøy

De siste årene har badeavdelingen levert rundt 100 bad i året. Bakke understreker at rørfirmaet ikke nødvendigvis er billigst på pris, men at mange kunder verdsetter totalpakken de tilbyr.

– Vi har et veldig godt rykte, og det er den beste reklamen du kan få. Alle i avdelingen vet hva de har å gjøre til enhver tid. Dette er veldig viktig for å få et bra sluttresultat hver gang.  Vi tegner alle badene i butikken, og inviterer kundene på tilvalgs-møter for valg av utstyr og innredninger på badet. I tillegg er vi nøye med sjekklister og andre kontrolldokumenter.  Det er et krav at alle bad blir bygget med full dokumentasjon som leveres kunden ved sluttbefaring.

– Det er et stort fokus på viktigheten av dokumentasjon av våtrom, og vi er opptatt av at badene blir bygget etter gjeldene krav og forskrifter. Dette av hensyn til forbrukerne som har et ansvar ovenfor forsikring, og at det foreligger dokumentasjon som følger boligen ved videresalg av boligen. Vi bruker kursinstruktør Vidar Wold fra VW Consult AS for kursing og våtromsertifikat for å holde oss oppdatert på gjeldene forskrifter, forteller Staale Pettersen.

Askim vanntester alle bad 761GRUNDIGE: Her har entreprenøren full kontroll på høyder. Askim & Mysen Rør bygger alle bad etter TEK 10, og med BVN som oppslagsverk. Foto: Privat

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse