loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SIGNERING: John Thomas Blandhoel (til venstre), divisjonsdirektør VVS, Ahlsell Norge, Lars Erik Finne, direktør M&A, Ahlsell Norge, Jone Kristensen, salgsdirektør Øglænd System Group og Mikael Falk, Head of M&A, Ahlsell AB.
SIGNERING: John Thomas Blandhoel (til venstre), divisjonsdirektør VVS, Ahlsell Norge, Lars Erik Finne, direktør M&A, Ahlsell Norge, Jone Kristensen, salgsdirektør Øglænd System Group og Mikael Falk, Head of M&A, Ahlsell AB.

Kjøper Øglænds sprinklervirksomhet

/ 2018-09-28 09:00:28

Ahlsell Norge AS har inngått en avtale om kjøp av sprinklervirksomheten til Øglænd System.

For å styrke både sin kompetanse og sitt utvalg innen sprinklersystemer, har Ahlsell kjøpt den norske delen av sprinklervirksomheten til Oglaend System Group.

Denne virksomheten har omsetning på om lag 48 millioner kroner årlig, inkluderer åtte ansatte. Øglænd System har også hovedagenturet på den markedsledende produsenten Victaulic.

Kjøper seg kompetanse

– Når Ahlsell kjøper en slik virksomhet, er det først og fremst på grunn av kundene, samt produkt- og markedskunnskapen de ansatte representerer, forteller administrerende direktør Rune Flengsrud i Ahlsell Norge.

Øglænd System tilbyr et omfattende program innen produkter for sprinklersystemer, som for eksempel sprinklerhoder, stenge- og alarmventiler og sprinklerslanger og måleutstyr.

Med oppkjøpet vil åtte ansatte fordelt på produkt, salg, innkjøp og lager bli en del av den styrkede sprinklersatsingen til Ahlsell Norge.

– Ahlsell har som mål å være ledende innen sprinkler hos kunder over hele landet. For å lykkes med dette, er vi helt avhengige av å ha folkene med den beste kompetansen på laget, konkluderer Flengsrud.

Enklere for kunden

Divisjonsdirektør for VVS i Ahlsell Norge, John Thomas Blandhoel, forteller at oppkjøpet er et viktig ledd i arbeidet med å effektivisere og forenkle rørleggerens hverdag.

– For å gi norske VVS-entreprenører tilgang på et forretningsområde i vekst uten å måtte forholde seg til enda en aktør, vil sprinkling bli en naturlig del av alle våre salgskanaler. Om kort tid kan du forvente et markedsledende sprinklersortiment, både på lager og i våre butikker over hele landet.

Geir Austigard, CEO i Øglænd Industrier, mener at kundene er den store vinneren når Ahlsell overtar sprinklervirksomheten til selskapet.

– Når sprinklerteamet vårt blir en sentral del av Ahlsell, er jeg overbevist om at den kompetansen og erfaringen de har opparbeidet seg over flere år, nå blir mye mer tilgjengelig for norske rørleggere, sier Austigard.

Formelt i oktober

Selve oppkjøpet forventes å skje i løpet av oktober og ha en marginal positiv påvirkning på Ahlsell sitt resultat. Transaksjonen omhandler kjøp av sprinklervirksomheten til Øglænd System med overtakelse av åtte ansatte, varelager og hovedagenturet til Victaulic.

LES MER: Ahlsell kommer til VVS-dagene 17.-19. oktober

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse