loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
NYE EIERE: Mikael Falk (til venstre), Kjell Arne Bekken, Lars Erik Finne, Torbjørn Bekken og Jon Erling Bekken.
NYE EIERE: Mikael Falk (til venstre), Kjell Arne Bekken, Lars Erik Finne, Torbjørn Bekken og Jon Erling Bekken.

Ahlsell blir størst på arbeidsklær

Arne Kongsnes / 2017-12-20 09:47:45

Ahlsell Norge AS kjøper selskapet Bekken & Strøm AS med en årlig omsetning på rundt 400 millioner kroner.

Bekken & Strøm AS er en av landets største leverandører innen arbeidsklær, verneutstyr, arbeidssko og profileringstøy. Selskapene har ca 160 ansatte, med hovedkontor og sentrallager i Gjøvik, og avdelinger i Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand, Gjøvik, Sandefjord, Mo i Rana og Stryn.

Fortsetter under eget navn

Ahlsell kjøper 100 prosent av aksjene, Bekken & Strøm AS vil fortsette driften under eget merkenavn.

Bekken & Strøm omsatte for 330 millioner kroner i 2016 og fikk et driftsresultat på 30 millioner kroner. Sandefjord Skofabrikk AS inngår også i kjøpet. Dette selskapet omsatte for 50 millioner kroner i 2016, driftsresultatet ble 2,6 millioner kroner.

Kjøpet forutsetter godkjennelse av Konkurransetilsynet.

Størst på flere felt

Med sine markedsandeler er både Ahlsell og Bekken & Strøm etablerte aktører innenfor klær til profesjonelle brukere. Når disse selskapene nå slår seg sammen, blir de landets største leverandør av arbeidstøy, personlig verneutstyr og fallsikringsutstyr.

– Dette oppkjøpet vil gjøre oss i stand til å tilby spesialistkompetanse sammen med markedets bredeste og dypeste sortiment av det utstyret fagmannen til enhver tid trenger, sier Rune Flengsrud, administrerende direktør i Ahlsell Norge.

Han legger til at økt fokus på sikkerhet og strengere krav fra myndighetene har ført til at det er en god vekst innenfor produktområdene Bekken & Strøm representerer.

Tilbyr full pakke

Bekken & Strøm har lang erfaring som vil komme Ahlsell sine kunder til gode, både i form av tilgjengelighet og produktekspertise. Selskapet har i tillegg egen produksjon av arbeidsklær, samt et av landets største trykkeri for profilering av arbeidsklær.

– Ved å bli en del av Ahlsell kan vi tilby enda flere bedrifter et totalkonsept hvor de aller fleste tilleggsfunksjoner som er forbundet med arbeidsklær er ivaretatt, forteller Torbjørn Bekken, daglig leder i Bekken & Strøm AS.

Selve oppkjøpet forventes å skje i løpet av januar og ha en marginal positiv påvirkning på Ahlsell sitt resultat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse