loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
ÅPNINGSUKE: Butikksjef Annika Jung (t.v.) og regionsjef Vest Agathe Børhaug øsnker velkommen til åpningsuke i Ahlsells nye butikk i Fabrikkgaten i Bergen.
ÅPNINGSUKE: Butikksjef Annika Jung (t.v.) og regionsjef Vest Agathe Børhaug øsnker velkommen til åpningsuke i Ahlsells nye butikk i Fabrikkgaten i Bergen.

Ahlsell nyåpner i Bergen

/ 2017-08-21 11:12:46

Ahlsell fortsetter sin butikksatsing over det ganske land. Nå er det rørleggerne i Bergen sin tur.

Ahlsell flytter sin verktøybutikk på Minde i Bergen inn i Fabrikkgaten og markerer åpningen hele denne uka sammen med kunder og leverandører. Fredag blir det fest i Vikinghallen.

Ahlsell har en lang og stolt historie i Hordaland. Butikken i Fabrikkgaten er den største av dem, med inntil 140 håndverkere innom hver dag. Når Ahlsell bestemte seg for å rulle ut sitt nye butikk-konsept i Bergen – ofte omtalt som fagmannens «One Stop Shop» – var det naturlig at det ble i denne butikken.

Komplett på alle fag

– Fabrikkgaten har i alle år vært komplett på alle våre fag, med unntak av verktøy og verneutstyr. Når vi nå integrerer dette i butikken, er det både fordi vi ønsker å gi våre rørleggerkunder et totaltilbud uten at de trenger å bruke tid andre steder, men også for at håndverkere generelt både skal finne verktøyet de trenger og kunne slå av en prat med de som kan faget, sier regionsjef Agathe Børhaug.

Kraftig vekst for Ahlsell: Målet er 10 prosents vekst i 2016

Hun forteller at det nye konseptet er et resultat av at Ahlsell sin rene verktøybutikk på Minde – kun et steinkast unna – nå har blitt samlokalisert med Fabrikkgaten. Hun er ansvarlig for butikkene og salgskorpset i Region Vest, og har store forventninger til det nye konseptet.

– Vi gjør dette først og fremst for å posisjonere oss som det naturlige førstevalget for alle rørleggerne i byen. Resultatet håper vi selvsagt skal bli en god og lønnsom vekst for selskapet, sier Børhaug,  som legger til at denne butikksatsingen kommer i kjølvannet av Ahlsells strategi om flerfaglighet og kryssalg.

Fokus på kompetanse

– Kundene er veldig fornøyde og vi har allerede fått mange positive tilbakemeldinger. Flere gleder seg over at de ikke lenger behøver handle VVS-materiellet og alt det andre man trenger for å gjøre jobben, i forskjellige butikker.

Det forteller den nye butikksjefen i Fabrikkgaten Annika Jung – for det er ikke bare butikken som er fornyet. Jung som til nå har ledet butikken på Minde, tar i tillegg til varesortimentet med seg to av sine tidligere kolleger, og øker dermed bemanningen i Fabrikkgaten fra fem til åtte mennesker. Jung påpeker viktigheten av å ha verktøykompetanse i butikken.

– Det å selge verktøy er ressurskrevende. Enten det er snakk om verktøy, verneutstyr eller arbeidsklær, har kunden større behov for veiledning og det å kunne prøve utstyret, mener Jung som fremhever den lange fartstiden flere av de nye menneskene i butikken har innenfor dette feltet.

Men å flytte mennesker er den enkleste delen av jobben. Å flytte varene fra en hel butikk noe ganske annet. Jung forteller om den krevende prosessen med å samlokalisere varesortimentet fra to ganske ulike butikker.

– Kongstanken var å få inn 340 m2 med verktøy og verneutstyr, uten at det skulle gå på bekostning av det eksisterende VVS-sortimentet. Det høres kanskje umulig ut, men det har tvunget oss til å være mye smartere når det gjelder bygging av butikken, både i forhold til lagerhåndtering og butikkinnredning.

Best i byen?

– Det er viktig at de ansatte er stolte over butikken vår, og det har de nå all grunn til å være, sier Børhaug som i likhet med Jung gleder seg over å være i mål med det de begge mener må være den beste proffbutikken i byen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse