loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SKÅLER FOR FREMGANGEN: Logoen på kaffekrusene er heller ikke gammel. Thor Johnsen (til venstre) og Tor Torbergsen skåler for gode tall i Åge Nilsen AS.
SKÅLER FOR FREMGANGEN: Logoen på kaffekrusene er heller ikke gammel. Thor Johnsen (til venstre) og Tor Torbergsen skåler for gode tall i Åge Nilsen AS.

Åttedoblet overskuddet

Georg Mathisen / 2017-06-27 09:51:12

Hele Troms er blitt Åge Nilsen-land etter at Tromsø-bedriften kjøpte Vann & Varme i Harstad. I fjor ble det storoverskudd og bonus til de ansatte.

Det har gått fort. Fra de begynte å tenke på det til oppkjøpet var gjennomført, tok det litt over en måned.

– Det er kjapt, og det er slett ikke hver dag vi kjøper opp et selskap tilsvarende oss selv, konstaterer daglig leder Tor Torbergsen hos Åge Nilsen.

Han kjente Vann & Varme og eier Jarl-Annar Samuelsen godt fra før – gjennom Norsk Rørallianse og gjennom samarbeid på prosjekter.

Full tillit

– Vi har full tillit til hverandre, vi driver med det samme, og dette hadde vi begge lyst til, konstaterer Torbergsen en måned etter at overtagelsen var et faktum.

71-årige Samuelsen blir med videre, i minst tre år, men Åge Nilsen må forberede seg på den dagen han velger pensjon.

– Den skal springe fort og gjøre mye som skal holde følge med Jarl-Annar. Han har drevet tradisjonell gründervirksomhet, og det har imponert meg hvordan han har drevet, sier Tor Torbergsen.

Hele fylket

Åge Nilsen har tradisjonelt stått sterkt i Tromsø og Nord-Troms, og også i Indre Troms.

– Så har vi ikke hatt noe i sørfylket. Nå kan vi trekke på hverandres kapasitet og kompetanse, konstaterer sjefen.

Han driver en bedrift der rørleggerne er vant til å reise og ønsker det selv. Finnmark er også hjemmeområde, selv om det ikke er noen oppdrag der akkurat i øyeblikket.

– Vi holder nemlig på her i Tromsø med det største prosjektet vi noen gang har håndtert, forteller han og snakker om et nytt undervisningsbygg på universitetet, for medisin og helsefag. 20.000 kvadratmeter med plass til 1.100 ansatte og studenter.

– Det prosjektet er ferdig like på nyåret. Men så har vi også fått ombyggingen av det gamle undervisningsbygget. Det er en stor jobb som kommer til å gå helt til 2019, forteller teknisk sjef Thor Johnsen.

Nå har rørleggerbedriften også begynt på et nytt badeanlegg med en prislapp på 700 millioner totalt.

Skole og forsvar

Åge Nilsen har vært heldige og bortskjemte med stor byggeaktivitet i offentlig sektor, mener de to.

Forsvaret har bygd mye, og der er det også inngått en serviceavtale for første gang. Og på kort tid har firmaet hatt fem skoler i Tromsø, Finnsnes, Finnfjordbotn og Bardufoss.

Summen av alt dette er en hyggelig bunnlinje. Omsetningen svinger hele tiden, men i fjor ble det fart på resultatet.

Deler gjerne ut bonus

– Vi hadde et overskudd på fem millioner før skatt, forteller Tor Torbergsen.

Da lå omsetningen på drøye 92 millioner. Det førte til bonus for de ansatte, og han vil gjerne punge ut med bonuskroner i år, også.

Året før var overskuddet 600.000 kroner. Torbergsen forklarer veksten med gode ledere rundt seg. Samtidig trives folk i bedriften: Arbeidsmiljøundersøkelsene gir knallresultater.

Totalteknisk entreprise

Anlegg står for 80 prosent av omsetningen. Men Åge Nilsen har også service- og rehabavdelinger og butikk.

– En av få rørleggerbutikker som går med overskudd, sier Tor Torbergsen.

Butikk og rehabiliteringsavdeling arbeider sammen og trekker omsetning til hverandre. I enden av huset leier Bergersen Flis lokaler. Dermed er bygget nord på Tromsøya en «one stop shop» for forbrukere som skal ha nytt bad.

På anleggssiden er totaltekniske entrepriser det nye i Tromsø. Åge Nilsen har lært fra Sandnes, av Norsk Rørallianse-kollega Sig. Halvorsen, som er vant til entrepriseformen.

– Vi har en veldig god samarbeidspartner på elektro og automasjon, JM Hansen. Sammen med dem og ventilasjonsselskapet Norvent har vi gitt totaltekniske tilbud i samme form som om vi skulle vært ett selskap. Dette er noe vi kommer til å utvikle videre, sier Tor Torbergsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse