loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Kjedelder Øystein Kjellsen innledet arrangmentet med 850 deltakere.

VB lanserer nytt kvalitetssystem

Jan Erik Røine / 2016-04-07 08:52:47

850 VBere, leverandører , samarbeidspartnere, kunder og gjester var samlet til kickoff i VB på The Qube på Gardermoen sist uke med fokus på lønnsomhet og konkurransekraft.

– Fagstolthet er grunnlaget for god kvalitet i alle prosesser og gir fornøyde kunder. Slik skaper vi lønnsomhet og konkurransekraft hos medlemsbedriftene våre, sier kjedeleder Øystein Kjellsen.

Torsdag sist uke var ca. 130 daglig ledere i VB samlet til generalforsamling og strategiske diskusjoner. Fredag var det rekorddeltakelse med totalt 850 deltakere i stort og smått hvor over 570 av disse kom fra medlemsbedriftene. Flere av medlemsbedriftene hadde tatt med seg alle medarbeiderne til arrangementet.

Se bilder fra arrangementet i bildekarusellen.

– Våre arrangementer er viktige arenaer for å bygge kultur i VB, så vi er veldig takknemlige for den tilliten medlemsbedriftene viser oss ved delta og å ta med seg så mange medarbeidere. Noen velger å ta alle medarbeiderne med på kickoff med VB i stedet for julebord. Jeg tror vi må ha tømt Lofoten for rørleggere denne fredagen, sier Kjellsen.

VB Smart lansert

Lønnsomhet og konkurransekraft var tema for arrangementet. God kvalitet i leveransene gir fornøyde kunder. Riktig første gangen, er en ledestjerne i kvalitetsarbeidet i VB og ligger til grunn for kvalitetssystemet VB Smart som nå er lansert.  VB Smart er det nye verktøyet i VB som er laget for rørleggere, av rørleggere. VB Smart skal gi medlemsbedriftene både økt kvalitet og dokumentasjon i hverdagen, enten man skal gjennomføre en servicejobb, jobber på et prosjekt eller skal ha en medarbeidersamtale. Verktøyet består av en app for utførende rørlegger, en administrativ del for hver bedrift og en sentral del hvor VB Ressurssenter oppdaterer prosess- og sjekklister.

De første VB-bedriftene har allerede i gang med daglig bruk av VB Smart, og nye bedrifter kobles på fortløpende. Som et ledd i kvalitetsarbeidet har VB også inngått en avtale med Boligmappa.

Fagmannens arena og leverandørmesse Aslak Sira Myhre, tidligere politiker og nå direktør for Nasjonalbiblioteket, holdt et engasjerende innlegg om industri, arbeid og produksjon. Han trakk frem verdiskapingen som skjer i Norge ved å forvalte de enorme naturressursene og at Norges krise er at tradisjonelt «arbeid» har fått for lav status. «Norge er et land som har så mye melk at det ikke trenger ku», er hans bilde på Norges utfordringer i dag. Innlegget ble innledningen til leverandørmesse, fagkurs, produktopplæring, mannekengoppvisning og lansering av markedskonseptet VB Favoritt i en egen vernissage i messeområdet.

VB Favoritt

VB Favoritt er en samling av kjøkken- og baderomsprodukter av høy kvalitet og god design som alle har det lille ekstra som gjør dem til favoritter i VB. Konseptet ble presentert i full bredde i en butikk som var bygget opp for anledningen. Her ble komplette baderomsmiljøer presentert. VB Favoritt lanseres for sluttkunde i midten av april.

Miljøpriser

Tradisjonen tro ble VB Miljøpris 2016 overlevert til en verdig vinner. Brødrene Dahl fikk prisen på bakgrunn av sin tydelige miljøprofil i all kommunikasjon, strategi og tiltak for kompetanseheving på fornybar energi og overtok stafettpinnen fra OSO Hotwater som vant prisen for 2015. Brødrene Dahl fikk prisen på bakgrunn av tiltak de har gjennomført gjennom sitt konsept på varme, som blant annet utarbeidelse av Varmeboka over flere år, brosjyrer på varmeløsninger og utfasing av oljefyr.

Oslo-bedriften Marthinsen & Brodahl ble kåret til årets miljøbedrift. Martinsen & Brodahl har lenge hatt et aktivt miljøarbeid og er en av de første bedriftene som ble sertifisert Miljøfyrtårnbedrift i regi av VB. Miljøarbeidet er gjennomsyret i hele bedriften. og de synliggjør sitt miljøarbeid ved miljømerking av produkter og ved å fremme energiøkonomiske varmeløsninger i sin presentasjon av bedriften mot sluttkunden. Bedriften berømmes for sitt positive engasjement.

Ronny Vikeså fra Rørlegger Gunnar Larsen i Sandnes ble tildelt den nyopprettede innsatsprisen for sitt utrettelige arbeid med VB Smart.

Grohe fikk prisen for beste stand og den som hadde lyktes best med å synliggjøre lønnsomhet og konkurransekraft for medlemsbedriftene med en rekke aktiviteter. De stilte med egen trailer og arrangerte produktopplæring for partnerbedrifter og konkurranse om å montere et servantbatteri på kortest mulig tid.

Bjørn Stensli årets VB Ambassadør

Det var en stolt og rørt Bjørn Stensli, daglig leder hos Funksjonell VVS i Oslo, som tok imot kveldens gjeveste pris da han ble kåret til årets VB Ambassadør. Han er et godt forbilde for alle VBere med sin lune væremåte. Selv i situasjoner som har vært utfordrende, har Bjørn alltid vært positiv, balansert og genuint interessert i å finne løsninger. Han sender sine medarbeidere på kurs og kompetanseprogrammer som VB Trainee, VB Lærling og VB Tekniker.

– Planleggingen av kickoff  2017 er allerede i gang, avrunder Øystein Kjellsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse