loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
I AKSJON: Olve Lyngstad Skjerve fra Trondheim Kulde i aksjon under Yrkes-VM. (Foto: World Skills Norway)
I AKSJON: Olve Lyngstad Skjerve fra Trondheim Kulde i aksjon under Yrkes-VM. (Foto: World Skills Norway)

– Fabelaktig flott av Olve

Arne Kongsnes / 2017-10-19 21:17:22

Olve Lyngstad Skjerve fra Trondheim Kulde manglet bare 9 poeng på «Medallion of excellence» i Yrkes-VM. – Fabelaktig flott innsats, sier Stig Rath i VKE.

Olve tok samtidig fagprøven i kulde- og varmepumpemontørfaget under Yrkes-VM. Fagprøven er selvsagt i boks. Leder av fagprøven innstiller på «meget godt bestått».

Veldig høyt nivå

Bransjesjef for kulde i VKE – foreningen for varme, kulde og energi, Stig Rath, fulgte Yrkes-VM i Dubai tett.

Under avslutningsseremonien torsdag kveld ble det klart at Lyngstad Skjerve ble nummer med 691 av 800 oppnåelige poeng, ni fattige poeng fra å nå «Medallion of excellence».

–Det var veldig høyt nivå i år, så Olves innsats var fabelaktig flott og vi er godt fornøyd, selv om det var kjedelig at han var så nær og ikke fikk medalje for «excellence», sier Stig Rath.

Landlagsledelsen fornøyd

Norges yrkeslags 20 deltakere fikk totalt fem såkalte «Medallion of excellence», som tilsier at deltakerne har fått en poengsum på 700 eller over. Når maks poengsum er 800, tilsier det at deltakeren ligger på et høyt internasjonalt nivå.

– Dessverre ble det ingen på pallen denne gangen, men vi er likevel godt fornøyde med den norske innsatsen. Det å være med i et verdensmesterskap er en seier i seg selv. Det er et enormt press og svært høyt nivå i et VM, og de norske deltakerne har taklet alt fra opp mot 40 graders varme til innpåslitne publikummere. Vi er kjempestolte av alle deltakerne våre, sier sekretariatsleder i WorldSkills Norge, Elisabeth Lange.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse