loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
- Målet vårt er å ha det gøy, sier rallygutta Per-Bjarne Simble og Tom Bjarne Fjeldstad fra VVS-bransjen, som i dag starter på transportetappen til årets Rally Monte Carlo. Foto: Synnøve Prytz Berset.

Neste stopp Monte Carlo

Synnøve Prytz Berset / 2016-01-27 09:25:00

Per-Bjarne Simble og Tom Bjarne Fjeldstad skal delta i Rally Monte Carlo i sin Saab 96 Sport 1963.

Per-Bjarne Simble, nå pensjonist, jobbet tidligere innenfor ventilasjon og luftfordeling og var gründer av selskapet Invent AS. Tom-Bjarne Fjeldstad jobber som daglig leder i L.S Solland AS.

– Vi er to VVS-ere på tur. Dette ser vi på som en fin avveksling fra byggmøter og luftmengder, sier Tom Bjarne Fjeldstad, som har ikke tar seg helt fri fra jobb under løpet. Han har med seg ipad og telefon og skal jobbe litt på kveldene.

Totaktsmotor

De to er nå klare for å legge ut på transportetappen til Rally Monte Carlo ved Nasjonalteateret i Oslo sentrum. Totalt 305 biler er med i rallyet, 12 biler står på startstreken i Oslo, resten starter i Bad Homburg, Reims, Glasgow eller Barcelona.

Det er nesten ikke mulig å komme til å snakke med de to VVS-sjåførene, en rekke medier stimler til for bilder og intervju. Trolig fordi de har en av de sjeldneste bilene; en Saab 96 Sport 1963. Det er en totaktsmotor, noe som er veldig spesielt.

– Bilen er en kopi av den som Erik Karlson, populært kalt «Karlson på taket», vant Rally Monte Carlo med i 1962 og 1963. Vi har også fått samme startnummer som han hadde, forteller Fjeldstad.

Mest for gøy

Bakgrunnen for at de meldte seg på løpet er en over middels bilinteresse. Dette er noe de har tenkt på lenge, og i fjor skaffet de seg denne bilen i Sverige, nyoverhalte den og trimmet den litt.

De to bil-entusiastene understreker at dette først og fremst handler om å ha det gøy.

– Vårt første mål er å ha det gøy, vårt andre å komme i mål og det tredje en god plassering.

Under transportetappen veksler de på å kjøre, men når selve løpet starter i Monaco er det med Per-Bjarne Simble som sjåfør og Tom-Bjarne Fjeldstad som kartleser.

VVS-sponsorer

Rallygutta fra VVS-bransjen har en rekke sponsorer, Trox Auranor, KjøleAssistanse, Kro produksjon AS, Haneseth og Entreprenør Bertil Johnsen.

– Og så må vi nevne at vår hovedsponspor er Captain Fawcett, som selger bartevoks, sier de to smilende før de gjør seg klar til start.

Sponsorer og andre interesserte kan følge med på løpet på bilnorge.no hvor det blir lagt ut resultater hver dag.

Lurer du på om den hendelse?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse