loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
NY JOBB: Sturla Ingebrigtsen forlater jobben som fagdirektør ventilasjon i GK Inneklima. Han blir salgs- og markedssjef for Norden hos Trox Auranor.
FORFATTEREN: Fredag 21. oktober lanserer vvskunnskap.no og fagforfatter Sturla Ingebrigtsen del II av standardverket «Ventilasjonsteknikk». (Foto: Arne Kongsnes)

Ny fagbibel slippes under VVS-dagene

Arne Kongsnes / 2016-10-19 08:30:44

Endelig! Nå er den nye fagbibelen «Ventilasjonsteknikk» komplett. Forfatter Sturla Ingebrigtsen gleder seg til lanseringen under VVS-dagene.

 I 2015 kom «Ventilasjonsteknikk, del I», også den skrevet av Ingebrigtsen. Nå er han klar med del II, som bygger videre på del I og inneholder emnene lyd, energi, behovsstyrt ventilasjon, kanaldimensjonering, brannsikring av ventilasjon, innregulering og overlevering.

Nødvendig oppgradering

Bøkene skal samlet gi det teoretiske grunnlaget for prosjektering av ventilasjonsanlegg for

komfortventilasjon, og de er ment å erstatte «Ventilasjonsteknikk 1» av Leif Stensaas, siste gang revidert i 1999.

Nyere forskning, strengere krav til inneklima og ny teknologi har medført at det var behov for en gjennomgående oppdatering av innholdet.

Inneklimaet viktigst

– Jeg er mest fornøyd med helheten i boka. Et bedre inneklima er bokas røde tråd. Jeg mener det er viktigere enn det jeg oppfatter som et litt for ensidig fokus på energibruken, sier Sturla Ingebrigtsen.

Verket er først og fremst skrevet med tanke på ingeniørutdanningen i Norge, men bøkene kan også benyttes på fagskolenivå, og de er i tillegg godt egnet som oppslagsverk i det daglige arbeidet.

Målet er at en student som har gjennomgått Ventilasjonsteknikk Del I og Del II skal kunne fungere som ingeniør innen ventilasjonsfaget, enten som rådgiver, entreprenør, leverandør eller annet.

Krevende arbeid

Sturla Ingebrigtsen er (43) er VVS-ingeniør og til daglig fagdirektør ventilasjon hos GK Inneklima AS. Han høres ut som en trønder, men er fra Saltdal i Nordland og bor nå på Maura i Nannestad med kone og to tenåringer i huset.

Boka har han skrevet ved siden av full jobb og arbeidet har tatt et drøyt år.

– Store endringer i regelverket, ny forskning og ny teknologi har gjort dette til et omfattende arbeid. Likevel har digitale verktøy gjort det enklere enn før å sammenholde og kvalitetssikre ny kunnskap innenfor faget, sier Ingebrigtsen.

Fredag 21. oktober klokka 10 finner du han i Glasshallen på VVS-dagene, der han sammen med vvskunnskap.no skal presentere boka.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse