loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
MIDT I SMØRØYET: Fagsjef energi og miljø i Rørentreprenørene Norge, Eli Heyerdahl Eide, er meget godt fornød med Arendalsuka. (Foto: Jan Erik Røine)

– Viktig arena for RørNorge

/ 2016-08-19 15:25:05

– Arendalsuka bekreftet hvor viktig det er at vi som bransjeorganisasjon er til stede og snakker frem vårt budskap, sier Eli Heyerdahl Eide i RørNorge.

Fagsjefen for energi og miljø i Rørentreprenørene Norge er ikke i tvil om at det var positivt for rørbransjen at de var til stede.

– Vi håper vi sammen med samarbeidspartnere også kan få til arrangement neste år, sier Heyerdahl Eide.

Hun er meget fornøyd med at Norsk Fjernvarmeforening tok initiativ til å samle flere foreninger med samme interesser.

Politisk debatt

RørNorge var involvert i to arrangementer i Arendalsuka. Det ene arrangementet var en «varmepub», en oppvarming til seminaret torsdag: «Strøm og vann – hand i hand – om å bruke grønn varme og frigjøre elektrisk kraft til andre formål».

Det satt fire politikere i panelet: Hege Haukeland Liadal (Ap), Kårstein Eidem Løvaas (H), Line Henriette Holten Hjemdal (Krf) og Bård Vegar Solhjell (SV).

Avantor overbeviste

I tillegg til panelet var det innlegg fra Lene Hodge i Bellona, tidligere miljøvernminister og nå fylkesrådmann i Agder, Tine Sundtoft og forvaltningsdirektør Roy Frivoll fra Avantor.

– Tre veldig bra innlegg, denne gang med Roy Frivoll som den store stjernen. Avantors historie og tankesett rundt utviklingen av bygg  er virkelig en overbevisende måte å fortelle politikere og andre om hvorfor vannbåren varme er så bra og hvorfor det er viktig at politikerne lager rammer for de byggene som nesten i sin helhet bygges av utbyggere som kun har kortsiktige kommersielle tanker i hodet, sier Heyerdahl Eide.

Hun mener forskjellen på Avantor og andre er at de ikke slipper byggene når de er bygget, men også vet hva utfordringene blir i fremtiden.

– Politikerne i panelet fikk virkelig gode innspill og ga overraskende klare svar på at de begynner å forstå at vannbåren infrastruktur i bygg er viktig for fremtidig fleksibilitet. Det lover godt!

Kjøttvekta er viktig

Heyerdahl Eide har fått signaler om at politikerne vil lytte til en bransjeforening som representerer bredden i bransjen og har mange medlemmer i ryggen

– Min drøm er å kunne komme tilbake til Arendalsuka neste år med enda flere rørleggerbedrifter i ryggen. Kjøttvekta teller og vi det må vi få bransjen til å forstå. Det er mange små og mellomstore bedrifter i bransjen vi virkelig kunne tenke oss å få med i fellesskapet – vi håper mange kommer innom oss på VVS-dagene.

Snakk med flere

RørNorges representanter deltok også på flere andre foredrag under Arendalsuka.

– Mest spennende for meg var NGBCs «Er byggenæringen glemt i det grønne skiftet?». Der la både direktøren i Omsorgsbygg (forvalter 4,5 millioner m2 bygg i Oslo) og Rolf Thorsen i Oslo S utbygging virkelig lista for fremtidens bygg. De bygger bygg som går langt utenpå minimumskravene i TEK.

Heyerdahl Eide merket seg også at innlederen utfordret Heikki Holmås og Kårstein Eidem Løvås på at det kanskje var på tide å få bygningspolitiske talsmenn inn i partiene.

– En annen kommentar på seminaret som gikk rett hjem hos meg var «byggenæringen er flinke til å snakke med hverandre – men ikke så mye med andre». Det gjelder oss i rørbransjen også – vi må begynne å synes på flere arenaer, alle sammen. Da vil vi få større gjennomslag. Jeg ønsker meg rett og slett enda flere engasjerte bransjefolk på arenaer som er med å påvirker bransjens rammevilkår.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse