loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Viggo Wahl Pedersen har sett at folk ikke tester ventilene på lekkasjestopperne. Derfor har de nå utstyrt lekkasjestopperne med en ventil som åpnes og stenges av seg selv en gang i døgnet. (Foto: Ole Bjørn Kaasa)

Ventil som tester seg selv

Synnøve Prytz Berset / 2016-02-11 08:34:28

Viggo Wahl Pedersen lanserer nå lekkasjestoppere med en ny type ventil med autotest.

De nye lekkasjestopperne til Viggo Wahl Pedersen, VIWA Watersafe Lekkasjestopper, er utstyrt med en ventil som åpnes og stenges en gang i døgnet.

Av/på funksjon

Bakgrunnen for dette er at det har vist seg at folk ikke er flinke nok til å teste ventilene slik det blir oppgitt i bruksanvisningen. Og ventiler som står i vann over tid har en tendens til å sette seg så de ikke fungerer optimalt.

– Selv om det i bruksanvisningen står at man skal teste er det veldig får som gjør det, mener Wahl Pedersen og legger til at da får ventilen teste seg selv.

– Derfor har vi lagt inn en av/på funksjon, en såkalt autotest, som stenger og åpner ventilen en gang per døgn. Testen tar kun et kvart sekund, forklarer han.

Dette medfører at elektronikk og ventil er i bevegelse minst en gang per døgn, slik at det ikke blir mulighet for at partikler fester seg på ventilen.

– Vi er antageligvis de første ute med en slik løsning, sier Wahl Pedersen og legger til at de nå har lagt til denne funksjonen på alle produktene med nye kort.

Tilrettelegger

Han påpeker videre at alt de tar inn er fra norske leverandører, derfor er det lettere å foreta justeringer og forandringer om noe ikke fungerer optimalt.

Selskapet Viggo Wahl Pedersen holder til på Notodden og selger stort sett direkte til rørleggere. De fører produkter som lekkasjestoppere, Fluid Force, vannledningstinere og tinetransformatorer.

– Vi kan tilrettelegge slik at rørleggerne får de produktene de har behov for. Vi er også med på prosjektering på større anlegg og varslingssystemer, sier Wahl Pedersen.

Han er tidligere rørleggermester, noe som gjør at han lettere ser hvor skoen trykker og hva som må til for at noe skal fungere.

– Vi selger sikkerhetsutstyr, og det skal virke. Hvis ikke må det endres, understreker han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse