loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
STIKKORD: Sentrale stikkord for Varmepumpekonferansen 2017.
STIKKORD: Sentrale stikkord for Varmepumpekonferansen 2017.

– Forsterket Varmepumpekonferansen

/ 2017-02-28 16:36:16

Norsk Varmepumpeforening (Novap) arrangerer Varmepumpekonferansen 2017 i samarbeid med Grønn Byggallianse og Rørentreprenørene Norge. Novap ønsker å nå flere eiendomsselskaper og forvaltere av bygg.

– Hva vil påvirke varmepumpe-markedet mest framover, hva etterspør kundene og hva må vi konkret gjøre for å levere gode anlegg? Disse temaene løfter vi på årets konferanse, sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i Novap.

Konferansen arrangeres på Fornebu 29. og 30. mars.

– Om få år blir det forbudt å bruke fossil fyringsolje, og samtidig må nye og eksisterende bygg bli mer energieffektive. Varmepumper vil være en sentral løsning for å oppnå dette, understreker Hagemoen.

Fremtidsrettet

Det gjelder også for nær nullenergi-bygg, som blir tema for flere innlegg på konferansen.

– Vi har også en rekke praktisk rettede innlegg om riktig beregning, prosjektering og installasjon av varmepumper. Og vi skal se på hva forbrukere faktisk etterspør og hvordan man når ut til dem, fortsetter Hagemoen.

Nyttig for bestillere

Dessuten er temaene på konferansen høyst relevante for de som utvikler, eier eller forvalter bygninger.

– Vi ønsker å nå ut til flere eiendomsselskaper og forvaltere av bygg, og derfor er vi veldig fornøyde over å ha med Grønn Byggallianse som samarbeidspartner. Gjennom dette har vi spisset og styrket det faglige programmet, sier Hagemoen.

– Riktig utført gir varmepumpesystemer høy miljøgevinst og god lønnsomhet, poengterer daglig leder Katharina Bramslev i Grønn Byggallianse.

Samtidig finnes det eksempler på systemer som ikke fungerer som forutsatt. På konferansen presenterer Grønn Byggallianse sitt tipshefte som skal gjøre det lettere for byggherrer å oppnå optimal kost/nytte-faktor for varmepumpesystemer.

Tipsheftet kan du også laste ned her.

– Viktig for å henge med

Rørentreprenørene Norge har lenge ønsket at bransjen satser mer på å spisse kompetansen på varmeanlegg.

– Vi har ikke råd til at noen prøver og feiler på varmeanlegg. Du kan ikke kalle deg spesialist hvis du monterer et par-tre varmeanlegg i halvåret, sier Eli Heyerdahl Eide, fagsjef for energi og miljø i Rørentreprenørene Norge.

Organisasjonen har vært med på å sette opp programmet.

– Varmepumpekonferansen 2017 er viktig for å henge med i utviklingen, mener Heyerdahl Eide.

Hele programmet finner du på varmepumpekonferansen.no.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse