loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
GLEDE: Her er deler av staben hos Mercur VVS Entreprenør AS, fra venstre: Esa Lilja, Van Thran, Vivi Hoang, Miguel Ochoa, Gintare Burkauskaite, daglig leder Helge Henriksen, Craig Campbell, Artur Szwarckopf, Emil Ropota, Per Chr. Wernersen, Elina Vedeckyte Kacnova og Osman Bajram.

Vant storkontrakt med Oslo kommune

Arne Kongsnes / 2016-08-18 08:59:44

Oslo kommune har tildelt rammeavtalen for rørleggertjenester til fire firmaer. Verdien er nesten 150 millioner kroner over to år.

Tildelingen ble offentliggjort denne uka. Rammeavtalen gjelder i to år med mulighet for forlengelse i ett pluss ett år.

Her er firmaene som er valgt som primærleverandører av rørleggertjenester til Oslo kommune:

 

– Dette er en stor og viktig kontrakt for oss, sier daglig leder og rørleggermester Helge Henriksen (53) i Mercur VVS Entreprenør AS i Enebakkveien på Abildsø, selskapet som sikret seg den største delkontrakten i anbudskonkurransen.

«Hvit og seriøs arbeidskraft»

– Dette er gjennomtestede og seriøse firmaer, og avtalen vår sikrer leverandørenes forpliktelser overfor både arbeidstakerne og myndigheter. Samtidig er vi med på å fremme hvit og seriøs arbeidskraft i en bransje under press fra leverandører som noen ganger tar snarveier. Leverandørene vi valgte hadde imidlertid små problemer med å møte de strenge kravene, sier avdelingsdirektør Gunnar Wedde i Konserninnkjøp i Oslo kommune.

Glimrende for lærlinger

Helge Henriksen i Mercur VVS Entreprenør AS returnerer gjerne rosen fra kommunen:

– Oslo kommune har blitt en meget profesjonell aktør, dette har vært en ryddig og god prosess fram mot tildelingen. En så omfangsrik servicekontrakt vil også være glimrende for våre tre lærlinger. De vil komme bort i utrolig mange forskjellige arbeidsoppgaver i denne kontrakten, sier han.

Mercur VVS Entreprenør AS omsatte for 36 millioner i 2015 og forventer vekst til over 50 millioner kroner i år. Neste års budsjett er på rundt 65 millioner kroner.

Tildelingskriteriene for kontraktene har vært vektet slik: Pris (65 prosent) og oppdragsforståelse (35 prosent). Henriksen opplyser at selskapet ikke hadde det laveste anbudet, men likevel ble foretrukket.

Kapasitet avgjørende

Disse fire nevnte leverandørene altså førstevalget for kommunen når rørleggeroppdrag skal løses. Oslo kommunes virksomheter er delt inn i fire bolker. Dersom primærleverandørene ikke kan ta et oppdrag, kan det gis til sekundærleverandørene. Det er disse fire selskapene:

  • Vegard Meisingset AS
  • CM Mathiesen & Co AS
  • Vannteknikk AS
  • Assemblin

 

Små og store oppgaver

Omtrent 40 av Oslo virksomheter vil benytte seg av rammeavtalen og et normaloppdrag vil ligge i størrelsesorden 1.500 – 20.000 eks. mva. Kommunen anslår selv i kunngjøringen at det anslagsvis er snakk om 160 oppdrag i måneden.

Oppdrag med en verdi over 200.000 kroner skal utlyses som en minikonkurranse blant de åtte leverandørene.

I tillegg deler de fire primærleverandørene leverandørene ansvaret for en 24-timers beredskapstelefon.

 

Helge HenriksenFORNØYD: Daglig leder Helge Henriksen i Mercur VVS Entreprenør AS, selskapet som vant den største delkontrakten i rammeavtalen med Oslo kommune.

Ser an utviklingen

Ved utgangen av 2015 hadde Mercur VVS Entreprenør AS 28 ansatte. Nå har de passert 40. For å betjene «Oslo-avtalen» har selskapet så langt ansatt fire servicerørleggere og tre lærlinger.

– Tempo og volum på avtalen er jo vanskelig å forutsi før den den har virket en stund. Derfor er det også vanskelig å si hvor mange servicerørleggere vi vil trenge. Uansett satser vi på å si ja til alle oppdragene, gjøre en god figur som leverandør og dermed styrke mulighetene for en forlengelse av rammeavtalen med kommunen, sier Henriksen.

Serviceoppdrag i proffmarkedet er den ene av selskapets bærebjelker. Den andre – og fortsatt viktigste – er prosjektmarkedet, der Henriksen forventer videre vekst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse