loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Fra venstre: Daniel Kristensen, administrerende direktør i ABK, Torstein Helliesen, salgsingeniør varmeopptak ABK, teknisk sjef Terje Andersen Uponor og administrerende direktør Petter Vang, Uponor AS.

Gir bort 1000 energikollektorer

/ 2016-05-23 08:03:13

Uponor blir ABK-produsent.

ABK og Uponor har inngått en samarbeidsavtale hvor Uponors fabrikk i Sverige eksklusivt produserer energikollektorer for ABK til det norske markedet. Dette nye samarbeidet kickstartes ved at ABK gir bort de første 1000 energikollektorene som blir tilknyttet en NIBE bergvarmepumpe.

– De nye energikollektorene fra Uponor er av høyeste PE-100 kvalitet og er både «P»-merket og bærer Nordic Polymarks kvalitetsstempel. I tillegg har kollektorene løpemeterindikering slik at det lett kan avleses hvor mange meter energikollektor som er satt i energibrønnen, forteller administrerende direktør Petter Vang i Uponor AS i en pressemelding.

– Kampanjen gir oss anledning til å belyse viktigheten med å tilknytte NIBEs varmepumper med en tilstrekkelig lang energikollektor og at en dermed unngår for lave temperaturer i energibrønnen som igjen gir redusert effekt og besparelse, sier administrerende direktør Daniel Kristensen hos ABK.

– En energibrønn er ment å levere varme også for fremtidige generasjoner og rett kvalitet og rett lengde på energikollektoren er helt essensielt.

Gratis varme

Rent praktisk vil brønnboreren som er kunde hos ABK få energikollektoren fra Uponor uten kostnad. Verdien av energikollektoren krediteres videre til varmepumpeinstallatøren som igjen krediterer sluttbruker. Kampanjen vil blir støttet av betydelig markedsføring og forhåpentligvis øke interessen for energibrønner generelt.

– Ofte glemmer forbrukeren å ta hensyn til at energibrønnens levetid er på linje med bygningens grunnmur, og at investeringen må sees på separat fra selve varmepumpen som vil ha en lavere teknisk levetid. En energibrønn som leverer gratis varme til bygningen i flere generasjoner er ment å skulle øke verdien på eiendommen ut over kostnaden, påpeker Kristensen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse