loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
GODT HOS GK: Ole Gustav Rontén stortrives i sin nye jobb som markedsdirektør i GK Rør Oslo.

Tilbake på topp

Jan Erik Røine / 2016-10-04 07:40:34

Ole Gustav Rontén om avskjeden i Oras, oppbyggingen av NRA Øst og fremtiden i GK Rør.

Ole Gustav Rontén (54) har sett og gjort mer enn de fleste i rørbransjen. Han trenger ingen videre introduksjon. Har du jobbet en stund i rørbransjen så vet du hvem han er. I over 30 år har den nå 54 år gamle drammenseren tjenestegjort i rørbransjen.

Det har vært opp- og nedturer. Fra oppbyggingen til exiten i Oras til oppbyggingen og exiten i NRA Øst sist vinter. I mai i år ble Rontén hentet til GK som ny markedssjef i GK Rør Oslo. Selve stillingen er i GK Rør Oslo, men tanken er at Rontén skal utvikle GK Rørs markedsarbeid på Romerike, i Oslo og Drammen.

– Ole kommer til å bli en svært viktig og god ressurs for GK Rør, og jeg er helt sikker på at han vil bidra til å styrke GK Rørs posisjon som en ledende rørentreprenør, uttalte distriktssjef Torstein Pedersen i GK Rør da ansettelsen ble offentliggjort.

Respekt for GK

Det manglet ikke på jobbtilbud da nyheten sprakk om at Rontén hadde takket for seg i NRA Øst.

– Jeg var ikke i tvil da GK tok kontakt. Vi ble raskt enige. Her vil jeg bli til jeg går av med pensjon, fremholder Rontén før han tar med Rørfag på en liten rundtur i GKs hovedkontor på Ryen i Oslo.

Han føler seg hjemme her.

– Jeg har alltid hatt stor respekt for GK og for de som jobber her. Og så er det en foregangsbedrift på en rekke områder, blant annet innen rekruttering av jenter til faget. Skal man lykkes med rekruttering så må man være attraktiv. Det håper jeg med min erfaring kan bidra til, sier Rontén.

Erfaring har den karismatiske nestoren fra Konnerud i Drammen nok av. Både gode og dårlige. Et langt liv i rørbransjen krever sitt.

– Livet er ikke noen popularitetskonkurranse. Jeg trenger ikke å være likt av alle. Det er sikkert mange som har meninger om meg, men jeg tror nok at de fleste mener at jeg er nokså rettferdig og våken.

Gift med Oras

Rontén jobbet i Oras i 24 år, blant annet som driftsdirektør. Han elsket Oras. Han ga alt for Oras. Ofret helsa for å skape suksess for rørselskapet som i hans tid vokste fra 145 til 885 ansatte. Men den fantastiske reisen endte i et bittert oppgjør i oktober 2012. Selv ønsker ikke Rontén å si så mye om det som skjedde den gangen.

– Men jeg syns den behandlingen jeg fikk var uverdig. Jeg gjorde aldri noe jeg ikke kunne stå for i min tid i Oras. Jeg er skuffet over aksjonærene, men jeg er ikke bitter. Jeg er takknemlig for tiden jeg hadde der, understreker Rontén.

Det samme er han for tiden i NRA Øst – selskapet han startet sammen med Knut Jarle Kvaløy, Tor Erling Andersen i 2012 og som han forlot fire år senere. En konflikt med et av datterselskapene, en konflikt som Rontén ifølge ham selv ikke kunne være med å akseptere, førte til at han i vinter trakk seg ut av røralliansen.

– Men jeg har god kontakt med mange i NRA Øst ennå, kommenterer Rontén.

Men nå er det fullt fokus på GK Rør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse