loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SJEF MED SUKSESS: Torkild Korsnes i K. Lund AS i Trondheim.

– Tar alltid en prat med flinke folk

Jørn Wad / 2016-10-28 09:39:28

– Du må ansette flinke folk når du finner dem, ikke når du trenger dem. Slik forklarer Torkild Korsnes suksessen til K. Lund AS i Trondheim.

Selskapet har 142 års erfaring i bransjen og har lært hva dyktige medarbeidere betyr.

– Derfor er vi alltid klare til å ta en prat med dem som har lyst til å bli med på laget, sier administrerende direktør Torkild Korsnes i K. Lund AS.

Selskapet er en av de virkelig store rørentreprenørbedriftene i landet. Det var ikke gitt at han skulle overta etter sin far, som har eid majoriteten av aksjene i bedriften siden 2004.

Torkild er jurist, og hadde nok tenkt på andre mulige karriereveier. Men broren Øivind var allerede trygt plassert som service- og markedssjef, så da spørsmålet ble bragt på bane var det første Torkild ville vite, hvordan broren stilte seg til å få ham som sjef. Det syntes broren var helt greit, og dermed har den tradisjonsrike bedriften fått et sterkt og samkjørt lederteam som er klare til å lede bedriften mot nye mål.

300 millioner

K. Lund er ikke bare en rørentreprenør med solid fotfeste i hjembyen: Både datterbedriftene i Steinkjer; Rørtek, i Stjørdal; Rørteknikk AS, og i Trondheim; AS Rørlegger og Tempe VVS senter er solide bedrifter i bransjen som sammen med K. Lund AS skaper en omsetning på om lag 300 millioner kroner i år. K. Lund har ikke butikk selv, men alle de tre datterselskapene har det. Hovedselskapet K. Lund står for om lag 170 millioner kroner. Det har rundt 5.000 serviceoppdrag i året, men det er likevel byggeprosjektene som er hovedinntektskilden:

– Ja, serviceoppdragene står for rundt 25 prosent av omsetningen vår. Det er en viktig del av våre aktiviteter, og et område som vi også tror skal vokse. Ordrebøkene våre nå om dagen er hyggelig lesning, og vi har nok å gjøre i en del måneder framover. Men vi vet av erfaring at det er viktig å stå på videre, for markedet vil alltid svinge, sier Øivind Korsnes.

Trondheims-bedriften har eksistert siden lenge før rør ble tatt i bruk for å frakte væske. Til å begynne med var det uthulede trestammer som gjaldt.

– Det har vært en lang reise?

– Ja, det skal være sikkert og visst. Men det er likevel en rød tråd i dette, som vi har levd etter, og som blir stadig viktigere for oss. Vi vet at denne røde tråden er de dyktige medarbeiderne vi alltid har hatt. Dette, kombinert med gode innkjøp via Norsk Rørallianse som vi var med på å etablere, kommer til å sørge for at vi også i fremtiden kommer til å gjøre det bra i vår bransje, skyter Torkild inn.

Gode folk

– La oss ta service som et eksempel: Det er i møtet med hver enkelt kunde at historien om K. Lund blir skapt – på nytt og på nytt. Våre folk vet å behandle hver enkelt kunde med den oppmerksomhet og fagkunnskap som de forventer og trenger. Det betyr at det skapes nye kundeforhold hver dag. For det er gjennom erfaringene folk har med oss at det skapes grunnlag for fremtidig suksess. Man kan så klart si det samme om kontraktsmarkedet også: For det er byggherrer og entreprenører sine erfaringer med oss som skaper den tilliten og tryggheten som trengs for at vi fortsatt skal være et av de største firmaene i vår bransje, slår Øivind fast.

– Men er det ikke slik at når man først har blitt størst, så er det enkelt å holde seg på toppen?

– Markedet må vinnes hver dag, smiler Øivind, og utdyper:

– Det er knallhard konkurranse i vår bransje, og dersom man ikke er kontinuerlig «på hugget», vil man lett kunne tape markedsandeler. Tradisjon, størrelse og soliditet er viktig nok, men det ville likevel ikke bære oss videre alene. Vi må sørge for å utvikle våre ansatte, utvikle oss som bedrift og hele tiden jobbe for å levere de aller beste løsningene til kundene våre.

– Hvordan får man til det da?

– Ved å ansette gode folk, kommer det nesten i kor fra karene.

Her er brødrene fullstendig på linje. Noe de som oftest er, betror de oss. Og når de er uenige, ser de det som en absolutt fordel nettopp å være brødre, fordi de synes det er enklere å finne gode omforente løsninger nettopp fordi de er så nært beslektet.

Lærebedrift siden 1908

– Men det er jo virkelig en forutsetning altså, sier Torkild Korsnes, og regner på fingrene:

– Vi har 11 lærlinger i morselskapet og til sammen 7 i datterselskapene. K. Lund har vært lærebedrift helt siden 1908, nærmest før ordningen ble opprettet, og vi ser det som en av grunnpilarene våre. Her skal lærlingene kunne lære faget, bransjen, kulturen i bedriften vår og ikke minst trives som en del av et stort team. Lærlingene er en del av vårt samfunnsansvar, Vi sørger for at de får en trygg og moderne opplæring, slik at de kanskje kan være gode og langsiktige medarbeidere for selskapet vårt i årene som kommer.

Forankret verdiene

– Vår ledelsesfilosofi er jo nettopp en del av dette: Vi har forankret det i våre verdier, som er Solid – Synlig – Stolt. Dette omsetter vi i hverdagen gjennom målbevisst arbeid. Våre medarbeidere blir gitt et stort ansvar, men har også full frihet, sterk tillit og har stor lojalitet. Det er som sagt en del av det daglige arbeid å fokusere på alt dette. Gode folk skaper grunnlaget for en solid selskapsdrift. Og gjennom en god, grundig og fremtidsrettet opplæring av lærlingene bidrar vi derfor selv til å sikre selskapet fremover, sier han.

K_Lund_ Korsnes 2 761 NY BIL:  – Gratulerer med ny servicebil, sier administrerende direktør Torkild Korsnes til Robert Røstad i K. Lund.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse