loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
STOR SATSING: Ringsaker kommune bygger ny skole med idrettshall og svømmebasseng.  (Illustrasjon:Ringsaker kommune/JAF arkitektkontor AS)
STOR SATSING: Ringsaker kommune bygger ny skole med idrettshall og svømmebasseng.  (Illustrasjon:Ringsaker kommune/JAF arkitektkontor AS)

Største solfangeranlegg på enkeltbygg

/ 2017-08-23 09:13:41

GK Rør sørger for at nye Moelv skole får landets største solfangeranlegg på et enkelt bygg.

450 kvadratmeter av taket på svømmehallen ved Moelv skole dekkes av solfangere. Skolen skal etter planen stå klar nå i oktober, mens svømmehallen og flerbrukshallen skal ferdigstilles i mars 2018.

Anlegget blir det største solvarmeanlegget som er installert på et enkelt bygg i Norge.

Samspillskontrakt

GK Rør har tegnet en samspillskontrakt med Syljuåsen for å levere alt av rør i prosjektet. Totalt omfatter prosjektet både en svømmehall og en idrettshall, og har et totalt areal på 5.023 m2.

Solfangeranlegget som skal monteres på taket av svømmehallen vil senke energibruket betydelig.

– Intensjonen med anlegget er at vi har et solfangeranlegg og et gjenvinningsanlegg på gråvannet. Et aggregat i fra Menerga som løfter temperaturen på varmt forbruksvann før fjernvarmen løfter vannet til ønsket temperatur, forteller avdelingsleder Bjørn Ove Bergh i GK Rør på Gjøvik.

200.000 kWh

Det årlige energiutbyttet på anlegget er på 200.000 kWh. GK Rør har engasjert Aventa for å prosjektere og levere selve solfangeranlegget.

Svømmebassengene, et konkurransebasseng og et terapibasseng, skal varmes med solenergi og 450 kvadratmeter solfangere installeres på stativer på taket av svømmehallen.

GK Rør Gjøvik er altså totalentreprenør for varmeanlegget, som omfatter både fjernvarme og varmegjenvinning fra dusjvann i tillegg til solvarme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse