loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
- Denne utmerkelsen viser at man verdsetter teknikken som kan sørge for at solvarme endelig slår gjennom, sa en begeistret CEO i Free Energy Sverige AB, Lars Andrén, da han mottok prisen sammen med et knippe av sine kolleger under Nordbygg i Stockholm forrige uke. (Foto: Slussen.biz)

«Stora Inneklimatpriset»: - En utrolig anerkjennelse

Synnøve Prytz Berset / 2016-04-25 10:17:32

Free Energy Sverige AB mottok pris for sin varmepumpeløsning Hybrid Solar System. Her forteller hvordan de opplevde å få prisen.

Prisen, som ble innstiftet i 2001 av Slussen Building Services i samarbeid med Energi- och miljötekniska Föreningen, Svensk Ventilasjon og Svenska Kyltekniska Föreningen, ble delt ut under Nordbygg forrige uke.

– Å skape et godt inneklima krever mye jobb og samarbeid mellom mange aktører. Denne reisen begynner med at man stiller rett krav til inneklimaet og leter etter tekniske løsninger som kan tilgodese disse kravene, sa juryformann Lars Ekberg, dosent i installasjonsteknikk ved Chalmers Tekniske Høgskole i Gøteborg, før prisen ble delt ut.

Juryens begrunnelse

Free Energy Sverige AB er vinner av den femtende utgaven av Stora Inneklimapriset.

Stora Inneklimatpriset – tildeles bedrifter eller organisasjon innenfor inneklima, energi og VVS, som har utviklet et betydningsfullt produkt, tjeneste eller metodikk med gode muligheter for å komme til praktisk nytte. For vinne prisen må man kunne legge frem en metode, tjeneste eller produkt som er innovativ, bidrar til godt inneklima og langsiktig begrenset ressursforbruk.

Juryen ga følgende begrunnelse for hvorfor akkurat Free Energy Sverige mottok den gjeve prisen:

«Hybrid Solar System (HYSS) utnytter varmepumpens fordeler ved å utnytte fornybar energi på en ny måte. Ved å kombinere geoenergiens evne til å sesonglagre solenergi, med termiske solfangeres mulighet til momentant effekttilskudd, oppnår man et svært lavt energiforbruk. En gjennomtenkt prefabrikkering gjør produktet både plassbesparende og enkelt å installere. Et moderne styring- og overvåkningssystem, som i tillegg gir brukeren hjelp til innjustering og problemløsning, selv om man ikke befinner seg i nærheten. Systemet har gode forutsetninger for å bidra til et komfortabelt inneklima.»

Endelig gjennombrudd

Foruten vinneren var også HSB Riksförbund, Regjeringen og Swegon AB nominert til prisen.

– Det var litt uventet ettersom vi har hatt såpass gode konkurrenter. Vi har kjempet for solvarme i Sverige siden slutten av 70-tallet, men aldri helt fått teknikken til å slå igjennom. Men dette er faktisk en utmerkelse som viser at man verdsetter teknikken som kan bli det som får dette markedet til å nå ut der det bør, sa en begeistret CEO i Free Energy Sverige AB, Lars Andrén, da han mottok prisen sammen med et knippe av sine kolleger.

Tanken med «Stora Inneklimatpriset» er å sørge for å øke interessen for inneklimateknikk, styrke dens posisjon og gi oppmerksomhet til teknikk som fremmer et sunt inneklima i energieffektive bygninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse