loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
KJØPT OPP: Tyske Stiebel Eltron er fra i dag eier av Danfoss AS. (Foto: Shutterstock)
KJØPT OPP: Tyske Stiebel Eltron er fra i dag av eier av deler av Danfoss AS. (Foto: Shutterstock)

Stiebel Eltron kjøper Thermia

/ 2018-04-16 13:10:51

Tyske Stiebel Eltron kjøper Thermia, som også inkluderer deler av Danfoss i Norge.

Danfoss Värmepumpar AB (Thermia) blir en del av varemerket Thermia.

Stiebel Eltron og Danfoss A/S har inngått en avtale om at Stiebel Eltron kjøper Thermia, som inkluderer Danfoss Värmepumpar AB i Arvika, Sverige samt virksomheter i Finland og Norge.

Verdensomspennende gigant

Varmeteknologiprodusenten Stiebel Eltron har røtter tilbake til 1924, er representert i mer enn 120 land verden over. Omsetningen passerte i 2017 for første gang 500 millioner euro, nærmere 4 milliarder norske kroner.

– Praktisk betyr oppkjøpet dette at vi får et mye bredere produktsortiment og at hele selskapet blir mer fokusert på varmepumper, sier salgsdirektør Hans-Christian Francke i Danfoss AS i Norge.

Ledende i Norden

Danfoss Värmepumpar AB, med varemerket Thermia, er en ledende aktør på varmepumpemarkedet i Norden med en årlig omsetning på cirka 650 millioner kroner.

Danfoss Värmepumpar AB er lokalisert i Arvika, Sverige, og har 210 ansatte i Sverige, Finland og Norge.

– Thermias sterke posisjon i Norden og den moderne produktporteføljen er et perfekt tillegg til Stiebel Eltron-konsernets satsing på oppvarming og kjøling med fornybar energi. Det sterke produkttilbudet fra Thermia vil hjelpe Stiebel Eltron-gruppen med å utvikle virksomheten i andre markeder dominert av væske/vann-varmepumper, sier dr. Nicholas Matten, COO (chief operational officer) i Stiebel Eltron.

Dr. Kai Schiefelbein, COO  i Stiebel Eltron Group legger til:

– Da det er svært lite overlapping mellom produktseriene og markedene der selskapene er sterke, vil kombinasjonen av Thermia og Stiebel Eltron bidra til å sikre posisjonen til vår samlede virksomhet i et stadig mer konkurranseutsatt europeisk varme-marked. Det er stor mulighet for å skape synergier ved å utvikle felles tekniske plattformer og felles innkjøp.

Danfoss-merket består

Danfoss-konsernet vil fortsatt levere varmepumpeteknologi til Stiebel Eltron og fortsette å være distributør av Danfoss-merkede varmepumper på enkelte utvalgte markeder, inkludert Danmark.

– Med dette strategiske salget har vi tatt det neste skrittet for å sikre et klart fokus på kjernen i vår varmepumpeaktivitet, som i fremtiden fokuserer på å levere avanserte komponenter og nøkkelteknologier for varmepumper, sier Kim Fausing, konsernsjef i Danfoss.

Magnus Glavmo, vice president operations, Danfoss Värmepumpar AB, sier:

Produksjon i Tyskland og Sverige

Utvikling og produksjon av varmepumper for den kombinerte virksomheten vil fortsette i både Holzminden, Tyskland og i Arvika, Sverige.

Thermia vil forbli det aktive varemerket for Stiebel Eltron-gruppen i Norden innenfor eksisterende distribusjonsstrukturer.

Partene er enige om ikke å opplyse transaksjonsprisen.

Som en del av Stiebel Eltron-konsernet, vil Thermia-virksomheten fortsatt drives av dagens ledelse Magnus Glavmo, vice president operations og Lars Gyllander, vice president Sales & Marketing.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse