loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
OPPKJØP: Deleier Per Finne (Pedro) i Lærum VVS (t.v.), eier og administrerende direktør Steinar Skåland i Skåland Rør og Industrimontasje og deleier Olav Lærum i Lærum VVS.

Skåland kjøper tre Lærum-selskaper

/ 2016-10-27 08:00:24

Den tradisjonsrike VVS-aktøren Ivar Lærum AS i Oslo kom tidlig i søkelyset når Dalane-baserte Skåland Rør & Industrimontasje ønsket å komme tettere på Østlands-markedet. Nå er oppkjøpet et faktum.

Resultatet er en nasjonal tungvekter innen VVS-faget som vil betjene alt fra privatkunder, borettslag, næringseiendom, industri, næringsmiddel- og prosessindustri.

Kjøper alle tre Lærum-selskapene

Skåland Holdning kjøper 100 prosent Ivar Lærum AS og ERAB Regulator AS og 51 prosent av Energiservice Øst AS.  De tre selskapene vil dermed inngå i Skålands nye konsernstruktur: SRI Group AS. Alle bedriftene vil likevel videreføres under eksisterende merkenavn, og forretningsområdet og ansatte opprettholdes som i dag.

– Vi er veldig godt fornøyde med utfallet av denne prosessen, forteller Dag Bryn, daglig leder i Lærum VVS.

– Skåland er en betydelig nasjonal aktør med med høy industrikompetanse og vil komplementere vår kunnskap og portefølje på en god måte. Sammen har vi mulighet til å påta oss større prosjekter enn hva Lærum hittil har hatt mulighet til. Dette gjør oss i stand til å vokse og samtidig ha like høy kvalitet på leveransene våre som alltid, utdyper Bryn.

 Lærum-navnet skal videreføres

– Lærum er en godt innarbeidet aktør, med et meget godt rennommé og med en historie som strekker seg helt tilbake til 1949. Det er  viktig for oss å videreføre Lærum-navnet som gjennom mange år har vært synonymt med kvalitet, ansvarlighet og redelighet, forteller Steinar Skåland, administrerende direktør i Skåland.

– Jeg har fulgt Lærum VVS gjennom mange år i denne bransjen, og er imponert over denne tradisjonsrike bedriften. Med solide verdier har Lærum en sterk forankring i markedet, samtidig som de har et ønske om videre vekst. Dette er en kombinasjon som gir et godt utgangspunkt for vår felles fremtid, mener Skåland.

Står sterkere sammen

Med en felles plattform og fundament står Lærum og Skåland sterkere og har bedre kapasitet til å ta på seg langt større prosjekter enn tidligere.

– Samlet sett er dette meget spennende for begge parter da vi nå dekker et enda bredere område i markedet. Vi får flere synergier som skal gi oss mer salg og større leveringsomfang, både på prosjektnivå og innen serviceområdet. Vi har stor tro på at dette vil slå positivt ut for både eksisterende og fremtidige kunder og samarbeidspartnere, sier Skåland, som mener kundene nå vil merke et selskap med en helt annen slagkraft.

Fakta om selskapene

  • Skåland Rør & Industrimontasje en betydelig aktør i det norske markedet med spesialkompetanse og lang erfaring innenfor alle typer industrirørarbeid, med landsdekkende drifts- og serviceavtaler innenfor norsk industri, samt mekaniske arbeider i norsk næringsmiddelindustri. Skåland har mange års erfaring med damp- og varmeteknologi, med et stort produktsortiment innen damp- og varmeteknologi. Selskapet omsatte for 54,5 millioner kroner i 2015.
  • Ivar Lærum AS er et tradisjonsrikt firma i Stor-Oslo som driver med rådgiving, prosjektering, installasjon og service av varmeanlegg og rørleggertjenester. Kundeporteføljen er fordelt mellom privatkunder, borettslag, næringseiendommer og offentlig eiendom. Selskapet er en av de største aktørene innen drift av varmeanlegg og -sentraler, samt løpende driftsavtaler. Selskapet omsatte for 55 millioner kroner i 2015.
  • ERAB Regulator AS er en landsdekkende leverandør av systemer og utstyr for regulering av varmeanlegg. De prosjekterer, produserer, leverer og monterer komplette SD-anlegg for styring av energibruken i borettslag, skoler, og forretningsbygg. De er også norsk leverandør av Migatrone. Selskapet omsatte for 2,8 millioner kroner i 2015.
  • Energiservice Øst AS  er en landsdekkende leverandør av drivstoffanlegg og relaterte produkter. Selskapet tilbyr salg, montering, service og support av drivstoffpumper, tanker, kortautomater og prisskilt. Selskapet omsatte for 10,5 millioner kroner i 2015.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse